banner171

Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri Açıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğrencilere İlçede Eğitim Veriyor…

Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri Açıldı

Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri açılışı bugün gerçekleştirildi.  15 adet yeni geri dönüşüm aracının da hizmete sunulduğu açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Eyüplüler katıldı. Başkan İsmail Kavuncu açılışta yaptığı konuşmada, “Çevreyi koruyan, çevre bilincini aşılayan çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Pilot bölgelerde başlattığımız geri dönüşüm çalışmalarını tüm mahallelerimizde yaygınlaştırıyoruz. Bu tesisimiz tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızdan ricam, kendilerine dağıtılan geri dönüşüm poşetlerine atıkları ayrı ayrı koyarak konteynırlara konulmasını sağlamaları… Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerinin de desteğiyle Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilçedeki tüm işyerlerini, konutları, okulları dolaşarak bilgilendirmeler yapıyor” dedi. Başkan açılışın ardından Çevre Mühendisliği öğrencileriyle birlikte Akşemsettin’de bir eve konuk oldu ve geri dönüşüm poşetleri vererek bilgilendirme yaptı.

Eyüp Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarını ilçede pilot bölge olan Göktürk ve Kemerburgaz’da başlattı. 7 ay gibi kısa bir sürede toplam 800 ton geri dönüşüm atığı toplandı. Bunlardan 100 tonu kağıt-karton atığıydı.

1 ton kağıt-karton atığın dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenmiş, 1 ton atığın geri dönüştürülmesiyle 100 lt. petrol tasarrufunda bunulmuş, sadece 1 metal kutunun dönüştürülmesiyle 100 watlık bir ampul 20 saat daha fazla çalıştırılmış oluyor.

Eyüp Belediyesi,  geri dönüşüm çalışmaları şöyle gerçekleşiyor: 

* Vatandaşlar, geri kazanılabilir atıklar ve toplama sistemi hakkında bilgilendiriliyor.

*Geri dönüşüm sağlanan atıkların kaynağında toplanması ve ayrıştırma tesisine ulaştırılması işlemleri yapılıyor.

*Bu atıkların tesiste ayrıştırılması ve preslenmesi işlemleri yapılıyor.

*Sitelere, işyerlerine, okullara vb. düzenli olarak broşür, poşet dağıtılıyor.

*Sitelere, okullara ve büyük işyerlerine nüfus yoğunluklarına göre özel konteynırlar  konuluyor.

1 Şubat 2011 tarihinden itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği’nde öğrenim gören 10 öğrenci, Eyüp Belediyesi ekipleriyle birlikte 6 bin konutta ve 500 işyerinde çevre temizliği, geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

Tüm konutlara poşet ve broşürler dağıtıldı. Toplama çalışmaları için özel minipak araçlar alındı, geçtiğimiz yıl kasım ayında ortalama aylık 7 ton atık toplanırken Ocak ayında bu sayı 93 tona çıktı.

Ocak ayında Eyüp’teki Bilgi Üniversitesi, Santralistanbul, İGDAŞ, İETT, Feshane, Tansaş, Tekzen yönetimleriyle görüşülerek toplama sistemine bu kuruluşlar da dahil edildi. Bu kuruluşlara toplam 15 konteynır verildi.

Eyüp’teki okulların tamamına tüm sınıflara 1800 adet geri kazanım kutusu, okul bahçelerine de geri kazanım konteynırları konuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlattığı organizasyonla, ilköğretim ve lise öğrencilerine geri dönüşüm bilincini aşılamak amacıyla 5 çevre mühendisiyle toplam 20 bin öğrenciye eğitim verdi.

Bölgedeki tüm piknik alanları, köylere konteynırlar kurularak muhtarlara bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Eyüp’teki geri dönüşüm çalışmaları, yeni açılan tesisle birlikte ilçedeki tüm mahallelere yaygınlaştırılıyor. Tüm mahallelere konutlara ve işyerlerine geri dönüşüm poşetleri  dağıtılıyor, işyerlerinin , kuruluşların bahçelerine özel konteynırlar konuluyor. Okullara, işyerlerine, konutlara çevre temizliği ve çevre bilincini aşılayacak eğitimler veriliyor, paneller, seminerler düzenleniyor. Okullara çevre bilincini aşılayan kitaplar, broşürler dağıtılıyor…


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153