banner171

İstanbul'a koronavirüs kısıtlaması mı geliyor?

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs Türkiye’de de yeniden artışa geçti

İstanbul'a koronavirüs kısıtlaması mı geliyor?
 Vakaların tüm Türkiye'de artışa geçmesiyle birlikte il pandemi kurulları üst üste yeni önlemleri devreye sokmaya başladı.
Bazı illerde çocuk parkları kapatılıp, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma kullanmalarına sınırlama getirilirken, semt pazarlarına girmelerine de günün belli saatlerinde izin veriliyor.


Bakan Koca, yaptığı açıklamada İstanbul'daki vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına Ankara'nın da 5 katına ulaştığını ifade etti.

Koca, 'Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Mecbur olmadıkça kalabalık ortama girmeyin' açıklaması yaptı.





İSTANBUL'DA KISITLAMA OLACAK MI?

Koca, bugün 14:30'da İstanbul Valiliği'ni ziyaret edecek. Valilikte gerçekleşecek olan toplantıya 39 ilçenin belediye başkanları katılacak. Kritik toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153