banner171

AK Parti'de hedef belli: 10'da 10

Rekor başvurunun beklendiği AK Parti’de adaylar 4 aşamadan geçecek.

AK Parti'de hedef belli: 10'da 10
 AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday adaylarının başvuruları yarın başlıyor. 20 Şubat saat 19.00’a kadar sürecek müracatlar için AK Parti Genel Merkezi’nde özel bir birim oluşturuldu.

Kongre yoğunluğunu azaltan parti yönetimi, seçimler için yoğun bir çalışma yürütecek.
Kurulduğu yıldan itiraben genel seçim, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandumlar olmak üzere 9 sandık yarışından zaferle çıkan AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde 10’uncu yarışı da galip tamamlamak için sıkı çalışıyor. Anayasayı değişirecek sayıyı elde etmek için yoğun çalışma yürüten parti idaresi aday listeleri için de hummalı bir çalışma yürütecek.

4 AŞAMADAN GEÇECEKLER
AK Parti, milletvekili aday adaylarını 4 aşamadan sonra belirleyecek. 11 Şubat’ta başlayıp 21 Şubat’ta sona erecek aday adaylığı başvurularının ardından Genel Merkez’de komisyonlar kurulacak. İlk olarak 28 Şubat-1 Mart’ta temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamalarının ardından parti kurmaylarının başkanlığında 12 ayrı alt komisyon çalışmalarına başlayacak. Yüz yüze görüşmelerin yapılacağı komisyonlarda adaylara, “Neden AK Parti’de siyaset yapmayı istiyorsunuz, Türkiye ve bulunduğunuz il için ne gibi projeleriniz var” gibi sorular yöneltilecek. Bu aşamadan sonra üç ayrı genel başkan yardımcısı başkanlığında üç ayrı komisyon bir kez daha değerlendirme yapacak. Son kararı ise Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst komisyon verecek. 
Kaynak : Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153