banner171

Ak Parti'nin yeni 'dokunulmazlık' planı!

Ak Parti, Meclis'te fezlekeli tüm milletvekillerinin hepsinin dokunulmazlığının topluca kaldırılması planında yeni bir aşamaya geçti.

Ak Parti'nin yeni 'dokunulmazlık' planı!
 Muhalefet partilerinden destek bulamayan Ak Parti, ilk aşamada değişiklik teklifini tek başına getirecek. TBMM Genel Kurulu'nda referandumsuz kabul için gerekli 367 oya ulaşmak için çaba harcanacak. Ancak kulislerde 'bunun mümkün olmadığı' konuşuluyor. 367'ye değil, referandum için gereken 330 oya ulaşırsa, paket askıya alınacak.

Cumhurbaşkanı tarafından referanduma götürülmeyecek. Ak Parti ve Cumhurbaşkanı'nın paketin 367'ye ulaşmaması halinde konuyu referanduma götürmeyi 'gerekli görmediği' belirtiliyor. İkinci plan olarak, dokunulmazlık fezlekelerinin, TBMM Anayasa- Adalet Karma Komisyonu'nda tek tek görüşülmesi devreye girecek. Terörle bağlantılandırılan dosyalar öne çekilecek ve karara bağlanacak. Dokunulmazlıklar tek tek kaldırılacak. Bu seçenekte, dokunulmazlıkların kaldırılması için genel kurul oylamasında nitelikli çoğunluk gerekmeyecek. Dolayısıyla sadece Ak Parti'nin oylarıyla bile, fezleke bazında dokunulmazlık kaldırılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153