banner171

Başbakan Davutoğlu'ndan Kürkçü'ye kapak

Başbakan Davutoğlu Strasbourg'ta HDP'li Ertuğrul Kürkçü'yü yerin dibine soktu.

Başbakan Davutoğlu'ndan Kürkçü'ye kapak
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye sert yanıt verdi.
Ertuğrul Kürkçü: 2015 Temmuz ayından beri PKK ve devletin güvenlik güçleri arasında bir çatışma yürüyor. Bu ne zaman biter?

Ertuğrul Kürkçü bir HDP vekili olarak Avrupa Konseyi'nin resmi dili olan Türkçe'yle bana soru sormasını isterim İngilizce değil. 



Davutoğlu şöyle dedi:

"Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim. Kim yaparsa yapsın eğer sokaklara mayın döşerse, keskin nişancı yerleştirirse, bomba yüklü araçlarla vatandaşlarımıza saldırırsa, onunla mücadele etmek benim görevimdir ve her Türk vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar mücadelemiz sürecektir."

Başbakan Davutoğlu, "Türkçe dinleyip anlamayı bilseydiniz sorunuzun cevabının bu satırlarda olduğunu anlardınız" diye ekledi.

Terör örgütü canlı bomba saldırısı düzenliyor, siz ülkenin başbakanına operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorsunuz. Kamu güvenliği olmadan bir ülkede yaşanması mümkün değil.  Kürkçü eğer kendisi PKK'nın vurduğu hastanede tedavi görüyor olsaydı, PKK'ya gerilla değil,alçak bir terör örgütü derdi"



 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153