banner171

Başbakan Erdoğan, aday mesaisine başlıyor

Erdoğan, aday mesaisine başlıyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde "AK Parti" tarafından gösterilecek milletvekili adaylarının tespiti için mesaiye başlıyor.

Başbakan Erdoğan, aday mesaisine başlıyor
Başbakan Erdoğan, milletvekili adaylarını belirlemek için çarşamba gününden itibaren çalışmaya başlayacak.

AK Parti'ye milletvekili aday adayı olmak için başvuran 5 bin 700 kişi arasından milletvekili adaylarını tespit etmek için dört aşamalı bir program uygulanmaya başlanmıştı. İlk aşamada, milletvekili adaylarıyla ilgili teşkilatın görüşleri temayül yoklamasıyla belirlendikten sonra, oluşturulan 12 ayrı komisyon tarafından milletvekili aday adayları mülakata alınmıştı. Bu adayların bir kısmı elendikten sonra üçüncü aşamaya geçilmişti. Üçüncü aşamada ise 6 ayrı komisyon tarafından aday adayları yeniden incelemeye alındı.

İkinci komisyonun çalışmalarının tamamlamasının ardından, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki komisyonun çalışmaları başlayacak. İkinci komisyonun çalışmalarının salı gününe kadar tamamlanması bekleniyor. En son aşama olarak Erdoğan başkanlığındaki komisyon toplantısıyla milletvekili adayları belirlenecek.

Başbakan Erdoğan, milletvekili adaylarını tespitinde kullanmak üzere üç ayrı şirkete kamuoyu araştırması yaptırdıklarını açıklamıştı. AK Parti'de mevcut milletvekillerinin yeniden aday gösterilmesiyle ilgili teşkilatın görüşü, milletvekillerin TBMM'ye devamı, milletvekillerin özel hayatları ve yaptıkları çalışmaları dikkate alacak

Samanyoluhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153