banner171

Başbakan'dan açıklama;Hesap Soracağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanana Güvenlik Zirvesi sona erdi.

Başbakan'dan açıklama;Hesap Soracağız
 Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 14.40'ta başlayan Güvenlik Zirvesi 3 saat 15 dakika sürdü. Davutoğlu, kritik zirve sonrası açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında CHP ve HDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu "Demokrasiye saygı gösteren herkes bu partiye tepki göstermeli" dedi.

Yurt genelinde yaşanan olaylarla ilgili bilançoyu da açıklayan Davutoğlu "19 vatandaşımızı kaybettik, 145 vatandaşımız yaralı, şuana kadar 368 kişi gözaltına alındı" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir, kimse hukukun üstünde değildir. Kimse yurt dışında yaşanan acı olayları Türkiye içinde bir mesele gibi yansıtarak halkı tehdit etme cüretini gösteremez.Biz Kobani'ye bağrımızı açtık. Bu vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadılar.Biz bu devleti, hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz, kargaşa ortamı çabasındakilerin de sığınacağı yer Türkiye'dir.



"ZULÜM YAPMAK HANGİ MANTIĞA SIĞAR?"

Suriye'de, Irak'ta Türkmenler, Araplar katledilirken susanların şimdiki çağrıları ikiyüzlülüktür. Türkiye, Suriye ve Kobani meselesinde en fazla fedakarlık yapan ülkedir. 200 bin kardeşimize bağrımızı açtık. Kobani'de Kürtlere yapılan zulmü protesto için Türkiye'deki Kürtlere zulm yapmak hangi mantığa sığar. Kobani'de Kürtlere yapılan zulmü protesto için Türkiye'deki Kürtlere zulüm yapmak hangi mantığa sığar?

"HEM TÜRKİYE'DEN MÜDAHALE ETMESİNİ İSTİYORLAR HEM DE..."

Kobani'deki kardeşlerimizin hukukunu koruyacak yegane güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Olaylar sanki yeni başlamış gibi ülkemizi eleştirmeye kalkmaları aldatmacadan ibarettir. Dün Kobani'de yaşanan zulme nasıl karşı çıkmışsak, bu vandallara da aynı ölçüde karşı çıkacağız. Hem Türkiye'den müdahele etmesini istiyor HDP çağrısıyla hareket edenler, hem de tezkereye hayır diyorlar.

Hedef Gezi'de yapamadıklarını yapmaksa, milletimiz bunu çok iyi görüyor. Kamu düzenini tesiste tereddüt göstermeyiz. Bütün vatandaşlarımızı sükunete ve devletin gücünden emin olarak olayları takip etmeye davet ediyorum.

OLAYLARIN BİLANÇOSU

Yurt genelinde çıkan olaylar neticesinde 19 vatandaşımızı kaybettik, 145 vatandaşımız yaralı, şuana kadar 368 kişi gözaltına alındı.

"TEK TEK HESAP SORACAĞIZ"

Kimse hesap sorulmasını düşünmesin tek tek hesap soracağız. Başta çağrı yapan HDP olmak üzere siyasi partilere sesleniyorum. Bu çağrıyı yapanlar şimdi bi çağrının altında kaldıklarını hissediyorlardır. Ana muhalefet partisine de sesleniyorum. Kılıçdaroğlu genel Başkan yandımcısına sormalıdır. o tweet'i neden attı? Halkı sokağa neden çağırdı?

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153