banner171

CHP'ye 720 - MHP'ye 309 - AKP'ye İse...

12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için kadın ve erkek adaylar biribirleriyle kıyasıya yarışıyor. Hangi partiye kaç kadın vekillik başvurusunda bulundu?

CHP'ye 720 - MHP'ye 309 - AKP'ye İse...

Yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesinde partiler, liste hazırlama telaşına düşerken, aday adayları da listeye girebilmek için uğraş veriyor. AK Parti, CHP ve MHP başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kadın, milletvekili olabilmek için yaklaşık 10 bin erkekle yarışıyor.

AK Parti’ye 855 CHP’ye 720, MHP’ye de 309 kadın aday adaylığı başvurusu yaptı. CHP ve MHP aday adayı listelerini açıklamazken, eski sinema oyuncusu Aynur Aydan, bomba uzmanı polis memuru Handan Kamile Şahin, özürlü çocuk annesi Reyhan Gazel, ba şörtülü Fatma Bostan Ünsal gibi ilginç isimler AK Parti’ye başvuru yaptı.

AK Partili Dengir Fırat’ın danışmanlığını yapan Vildan Tanık da adaylar arasında. Eski milletvekillerinden Ayhan Zeynep Tekin Börü de yeniden aday olmak için AK Parti’ye başvuranlar arasında.

1979’da dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’le yaşadığı aşkla gündeme gelen ve ‘bakan düşüren kadın’ olarak bilinen eski sinema oyuncusu Aynur Aydan, ilginç açıklamalarda bulundu.

AYNUR AYDAN’DAN ÖZEL HAYAT UYARISI
“Politikacı özel hayatına dikkat etmeli. Ben de bundan sonra dikkat edeceğim” diyen Aydan, “Daha önce spor kulübü başkanlığı yaptım. Halkın ve kadınların sorunlarını biliyorum. Mitinglerde bütün halkı sürükleyeceğime inanıyorum”
diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ ÜNSAL ADAYLIK BEKLİYOR
AK Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi Fatma Bostan Ünsal, adaylığı öncesi Erdoğan’dan işaret almadığını ama yaptığı istişareler sonunda denemeye karar verdiğini belirtiyor. Adaylığa soyunmasında, kadın örgütlerinin desteğinin etkili olduğunu vurgulayan Ünsal, “Hiçbir ayrıma tabi tutmadan KADER, bütün kadın adayları destekleyeceğini açıkladı. Aday yapılmayı ümit ediyorum; bekliyorum. Türkiye’nin bu ayıbı aşması gerekiyor” diye konuştu.

Kadın bürokratlar adaylığa ilgi göstermezken Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Reyhan Gazel, siyasete soyunan az sayıda kadın bürokrat arasında yer aldı. Özürlü bir çocuk annesi de olan Reyhan Gazel, “Özürlülerin, özürlü ailelerinin sesi olmak istiyorum” dedi. Gazel, memleketi Sivas’ tan aday adayı olarak AK Parti’ye başvurdu.

‘ASKER ARKADAŞLIĞI BİLE AVANTAJ’
Yeniden aday olan AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, kadınların erkeklerle eşit şartlarda yarışmadığını belirterek, “Hem bulaşıkları yıkayıp yemek yapacaksınız hem erkeklerle yarış içinde olacaksınız. Bu çok zor. Şartlar eşit değil. Erkekler için asker arkadaşlığı bile bir avantaj sağlıyor. Birbirlerine destek oluyorlar” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153