banner171

Çiçek: Her şey Türkiye'yi bataklığa çekmek için

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kobani bahanesiyle sokaklarda çıkarılan olayları yorumladı.

Çiçek: Her şey Türkiye'yi bataklığa çekmek için
 Çiçek, "Türkiye'yi bataklığa çekmek için PKK kullanılıyor. Uluslararası bir provokasyonla karşı karşıyayız" diye konuştu.
Çiçek'in açıklamaları şöyleydi:

"TÜRKİYE BATAKLIĞA ÇEKİLMEK İSTENİYOR"
"PKK'ya sempati duyan insanlara seslenmek istiyorum bir oyunun içine girdiniz, daha fazla kullanılıyorsunuz. PKK’nın müstakil hareket etme kabiliyeti yok. Bu süreçte Türkiye'yi bataklığın içine çekmek için PKK kullanılıyor. PKK’nın talimatı ile sokağa çıkanlar kullanıldığının farkında olması lazım. Her tarafından pislik kokan, oyun kokan uluslararası provokasyon ile karşı karşıya Türkiye.

Sokağa çıkma yönünde talep doğru bir talep değildi. Bu kadar insanı sokağa davet ederseniz bunun sonucunu önleyemezsiniz. Kim olacak şimdi 30 kişinin sorumlusu. Vicdanen çok mu doğru bir şey yaptınız.

"YAŞANANLAR ULUSLARARASI BİR PROVOKASYON"
Çözüm sürecinin olmasını istemeyen çok şey var. Türkiye bu sorunu çözerse eli rahatlayacak. PKK bitsin istemiyor. Yemin ederek söylüyorum ki PKK bir uluslararası oyunun parçasıdır. Bunun üzerinden Türkiye belli bir yöne itilmek isteniyor.
PKK neyse IŞİD odur.IŞİD’in terör örgütü olduğunu hükümet kabul etmiş bunu da açıklamış. Türkiye terör örgütünün biriyle komşu olmaya zorlanıyor. Ben adam gibi adamla komşu olmak istiyorum terör örgütü ile komşu olmak istemiyorum.
Terör örgütleri her zaman uluslararası politikanın bir parçasıdır. Bu nokta da en önemli görevi ifa eden de PKK'dır.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek açıklamaları A Haber canlı yayınında yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153