banner171

Davutoğlu: Birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim

Sosyal Bilimler ödül töreninde konuşan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Neden Atatürk için hutbe okutulmuyor?' sözlerine cevap verdi.

Davutoğlu: Birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim
 Sosyal Bilimler ödül töreninde konuşan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ve Demirtaş'ın son günlerde yaptıkları hakaret içerikli konuşmalarına değinerek "Birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim" dedi.
İşte Davutoğu'nun açıklamaları:

"SENDEN ALA NANKÖR MÜ VAR KILIÇDAROĞLU?"

"Anamuhalefetin genel başkanı Diyanet İşler'i Başkanına 'Nankör' diyor. Dünyanın neresinde bir siyasi parti başkanı diyanet işleri başkanına hakaret eder? Bunu söyleyenden daha nankör birisi olabilir mi? Kendisi hutbeyle, duayı karıştıran bir cehalet örneği sergiliyor. 18 Mart sabahı 253 bin hatmin duası yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı tüm şehitlerimize dua ederken Mustafa Kemal'e de dua etti. Gerçi bu genel başkan hatim ne onu biliyor mu?"

"DİNE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKSİNİZ"

Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları da dine saygı gösterecekler. Dine ve din adamlarına saygı göstermesini öğrenecekler.

"BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRELİM AMA HAKARET ETMEYELİM"

Öte yandan Demirtaş'ın "Osmanlı Çanakkale'de kuklaydı" sözlerine de değinen Davutoğlu, "7 düvelin karşımıza dikildiği bir anda verilen mücadeleyi bilmemek ne büyük cehalettir. 7 düvelin emperyalist güçleri Çanakkale'de tarihe gömülmüştür. Çanakkale kazanıldığı için Kurtuluş Savaşı verilebildi. Bu genel başkan Muhammed İkbal'i okuyabilseydi Çanakkale'yi anlardı. Osmanlı tarihi önünde hürmetle eğilirdi. Kitabın medeniyetini anlamayanlar medeniyetin kitaba verdiği değeri anlayamazlar. Şu seçim dönemine girerken birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153