banner171

Dindar Kürt De HDP'ye Kaydı

Seçimlerde dindar Kürt seçmen bile önemli oranda HDP’yi tercih etti. AK Parti Güneydoğu’da birinci olduğu tüm illeri HDP’ye kaptırdı. AK Parti Yüksekova’da 3.3’te kaldı.

Dindar Kürt De HDP'ye Kaydı
 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri­nin ba­riz ga­li­bi ola­rak HDP gös­te­ri­lir­ken, din­dar Kürt seç­me­nin bi­le önem­li oran­da HDP’­yi ter­cih et­me­si dik­kat çek­ti.
AK Par­ti Gü­ney­do­ğu­’da 2011 se­çim­le­rin­de bi­rin­ci ol­du­ğu tüm il­le­ri HDP’­ye kap­tır­dı.

Böl­ge ta­ma­men HDP’­nin ha­ki­mi­ye­ti­ne geç­ti.  

Bu so­nuç­lar­la böl­ge­de HDP’­ye tek al­ter­na­tif olan AK Par­ti de böl­ge­den si­lin­miş ol­du.

HDP’­nin Di­ya­net ve di­ni eği­tim kar­şıt­lı­ğı ile Ka­be tar­tış­ma­la­rı­na rağ­men din­dar Kürt seç­me­nin bi­le bu par­ti­yi ter­cih et­me­si, açı­lım po­li­ti­ka­la­rı­nın et­nik ırk­çı­lı­ğa hiz­met et­ti­ği­ni tes­cil­le­di. 

untitled-2-108.jpg

YÜK­SE­KO­VA­’DA DA KAY­BET­Tİ

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tayyip Er­do­ğan ile Baş­ba­kan Ahmet Da­vu­toğ­lu­’nun se­çim­le­re sa­yı­lı gün­ler ka­la gör­kem­li bir tö­ren­le Yük­se­ko­va Ha­va­ala­nı­’nın açı­lı­şı­nı yap­ma­la­rı AK Par­ti­’ye oy ola­rak hiç­bir ge­ti­ri sağ­la­ma­dı.  Ak­si­ne HDP Yük­se­ko­va­’da ade­ta re­kor kır­dı. Seç­me­nin yüz­de 94’ü oyu­nu HDP’­ye ver­di, AK Par­ti­’nin oy yüz­de­si 3.3’te kal­dı.HDP ŞAN­LI­UR­FA­’DA 5 ÇI­KAR­DI
AK Par­ti­’nin ka­le­le­rin­den olan Şan­lı­ur­fa­’da da HDP yük­se­li­şi dik­kat çek­ti. HDP bu il­de 5 mil­let­ve­ki­li çı­kar­dı. AK Par­ti 2011’de 10 mil­let­ve­ki­li çı­kar­dı­ğı bu il­de bu kez 7’de kal­dı.
GA­Zİ­AN­TE­P’­DE 2 VE­KİL KAY­BET­Tİ

HDP oy­la­rı­nı Ga­zi­an­te­p’­te de ar­tı­ra­rak, AK Par­ti­’den 2 ve­kil kap­tı. AK Par­ti, 2011’de 9 ve­kil çı­kar­mış­tı. Bu kez 6’da kal­dı. HDP 2, MHP 2, CHP 2 ve­kil çı­kar­dı. Ada­na­’da da 1 ve­kil AK Par­ti­’den HDP’­ye geç­ti.
MÜF­TÜ­’Y­DÜ HDP’­DEN VE­KİL OL­DU

Açı­lım po­li­ti­ka­la­rıy­la et­nik ırk­çı­lı­ğın kö­rük­len­di­ği­nin en ba­riz gös­ter­ge­le­rin­den bi­ri de Ni­me­tul­lah Er­doğ­mu­ş’­un Hü­kü­me­t’­in ata­dı­ğı Di­yar­ba­kır Müf­tü­lü­ğü kol­tu­ğun­da otu­rur­ken, gö­re­vin­den is­ti­fa edip HDP’­den aday ol­ma­sı ve mil­let­ve­ki­li se­çil­me­si ol­du. Er­doğ­muş, se­çim ça­lış­ma­la­rı sü­re­cin­de “HDP Zer­düşt par­ti­si ol­say­dı yi­ne aday olur­du­m” de­miş­ti. 

Vahdet

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153