banner171

Erdoğan Bakanlar Kurulu için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nun başına geçeceğini açıkladı.

Erdoğan Bakanlar Kurulu için tarih verdi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Başbakan'la da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben, Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de (Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda) toplayacağım. Ve orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim" dedi.
Erdoğan, Türk-İş'e yaptığı ziyaretin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAKANLAR KURULU SORUSU
Bir gazeteci, Erdoğan'a "Yeni yılda Bakanlar Kurulu'nu toplayabileceğinizi siz ifade etmiştiniz. Binali Yıldırım, bir tarih verdi. Sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu '5 Ocak'ta böyle bir toplantı olmayacak' dedi. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bazı ifadeleri oldu. Tüm bunları nasıl değerlendirirsiniz? İlk Bakanlar Kurulu başkanlığınız ne zaman olacak?" sorusunu yöneltti.

"BURASI RASTGELE BİR KASABA DEVLETİ DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, Anayasanın çizmiş olduğu çerçeveler içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası, böyle rastgele bir kasaba devleti değildir. 16 devletle teşekkül etmiş olan bir cumhuriyettir" dedi.

"ANAYASA'NIN VERDİĞİ YETKİLERİ SONUNA KADAR KULLANIRIM"
Cumhurbaşkanının yetkilerinin Anayasa ile belirlendiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, seçimler öncesinde şu ifadeyi ben sıkça kullanmışımdır; 'Anayasa'nın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri sonuna kadar kullanırım'. Devir teslimden bu yana Eylül, Ekim, Kasım, Aralık; 4 ay geçti ve şimdi Ocak ayına giriyoruz. Bu konularda da 2014'ü ve 2015 ile geleceği... Bir Cumhurbaşkanı olarak, Bakanlar Kurulu'na -Anayasa'nın hükmü- 'Başkanlık eder, gerekli görüldüğü hallerde toplar', bu hükümdür. Ve Sayın Başbakan'la da bu konuyu görüştük.

"19'UNDA BEŞTEPE'DE TOPLAYACAĞIM"
Binali Bey'in böyle bir tarih verip vermediği konusunda, kendisi 'Ben böyle bir tarih vermedim' diyor, ama biz Sayın Başbakan'la da konuyu görüşerek ayın 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) toplayacağım. Ve orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim."

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153