banner171

Erdoğan Sarıgül'ü röportajıyla rezil etti

Başbakan Erdoğan, Yenikapı'daki mitingde, CHP İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ün 2006 yılında Zaman gazetesine verdiği röportajdan alıntılar yaptı. Bir süreden beri sosyal medyada alay konusu olan röportajda Sarıgül'ün çok çarpıcı tespitleri var. Sarıgül, Arafat'tayken tam vakfeye durulurken neden ortadan kaybolduğunu açıklıyor.

Erdoğan Sarıgül'ü röportajıyla rezil etti
 CHP adayı Sarugül'ün 2006 yılında Zaman gazetesine verdiği röportaj Başbakan Erdoğan'ın da diline düştü. Bir süreden beri sosyal medyada alay konusu olan röportajda Sarıgül, Arafat'ta vakfeye durulacağı zaman
neden ortadan kaybolduğunu anlatırken pot üstüne pot kırıyor. Sarıgül, mekruh'a "metruk", namahrem'e "nemehram", "arife tarif gerekmez" deyimine "alime tarife gerekmez" diyor.

İşte o röportajı bölümleri

"CHP cami ile barışmalı" dediniz. Siz ne zaman barıştınız camiyle?

Ben, inançlı bir ailenin çocuğuyum. Milletvekilliğimden beri, cuma namazlarını ihmal etmemeye çalışırım. Belediye başkanı olduktan sonra da, camilerimize, cemevlerimize, sinagoglarımıza, kiliselerimize büyük önem verdim. İnançlar, Allah'a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak asla kullanılmamalıdır.

Ama sizde tam tersi oldu.

Hiç alakası yok. Ben bunu yeni yapmıyorum. Yıllardan beri bu böyle.

Milletvekiliyken iki sözünüzden biri Allah değildi ve hiç sizin dini referans gösterdiğinizi hatırlamıyorum. Ama şimdi öyle mi ya?

(Gülüyor). Milletvekili dönemimde, Salih Özcan'ın davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gittik. Turgut Özal da vardı o ziyarette. Hac ziyaretine katıldım.

Övünerek anlatıyorsunuz, ama o ziyarette bütün ritüelleri yaptınız. Tam Arafat'ta vakfeye durulacağı zaman ortadan kayboldunuz.

Hiç öyle bir şey yok.

Var! Ortadan kaybolduğunuzu fark edip "Neden?" diye soranlara, "Hacı olmak istemiyorum" dediniz.

Gerek yok ki. En doğrusu benim yaptığım. Hacı olmanın önemli sorumlulukları vardır. Orada benim dört günlük resmi ziyaretim vardı. Sonra döndüm, geldim. Hacı olmak ağır sorumluluk gerektirir. Yürek olarak onu hissetmeniz lazım. Evet ben hacı oldum demekle olmaz o iş.

Bir dakika. Tavafını yaptın, Safa-Merve arasında yedi kez gidip geldin, ehramını giydin.

Doğru.

Tam Arafat'ta hacı olunacak, istemedin.

İyi yaptım, iyi yaptım. Şu anda da istemiyorum hacı olmak.

O an bir "aydınlanma" oldu, Tanrı'ya karşı kendinizi riyakâr mı hissettiniz?

Hiç alakası yok. (Gülerek) Ben oraya tamamen görmek için gittim. Arafat'a çıkmadım; çünkü hazır değildim.

İçki içmek vb. dinen günah olan şeyleri yapmaya devam edeceğinizi bilmenin getirdiği korku yüzünden mi?

O da olabilir. Heyecanlandım, çok da keyif aldım. Herkesin gitmesini arzu ederim. Hakikaten, tavaf yaparken Allahü Ekber diye bağırdığımı unutamam. Her zaman Allah'ın ipine sarılmayı seviyorum. Bugün belediye başkanı olduğum için gündeme geliyor bunlar.

Çok doğal, çünkü başkanlıktan önceki söylemlerinizde dine referans yoktu.

Belediye başkanı olarak yurttaşlarımızla bütünleşiyorum. Onların örflerine, törelerine, geleneklerine ve inançlarına saygı duyup, hislerine de tercüman olmakla mükellefim. Ben ne içki ne de sigara içerim. Yok, içki arada sırada içerim. Ama öyle aşırı bir şeyim yok. Ama işte hacı olduğunuz zaman, yapmamanız gereken, metruk olan olaylar var.

Metruk değil, mekruh.

Olabilir. Benim fazla öyle bilimsel derinliğim olmaz. Onun için rahat rahat söyleyebilirsin.

Affedersiniz. Ahmet Hakan ile konuşmanızda da bir kelimeyi yanlış telaffuz ettiniz.

Nemahrem diyecektim, namehram.

Yok, namahrem olacak.

Niyet önemli hanımefendi! Yürek önemli, senin boynun kopmasın! Yerin dibine girmeyesin sen. (Gülmeler) Kelimeye takılıyorsun. Alime tarife gerekmez.

O da "arife tarif" olacaktı.

Anlayan anladı hanımefendi!

Medyada en geniş çevresi olan başkan sizsiniz.

Siz iş yaparsanız, halkın desteğini arkanıza alırsanız medya sizinle ilgilenir. Bak Nuriye senden örnek vereyim. Dostlarımızı devreye koysaydık, sana 10 bin beş yüz yerden ulaşabilirdim. 20 yıldır siyasetçilerin içindesin. Güzel kardeşim, ben mi sana ulaştım, sen mi bana ulaştın? Sen yerin dibine girdin şimdi!

Yenişafak 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153