banner171

İşte AK Parti'deki 'Köşk' anketinin sonuçları

Köşk seçimi için istişare toplantılarını sürdüren Erdoğan'a delegelerden de “Aday olun” mesajı. Başbakan, 'Abdullah Bey'le aramızda sorun yaşanmaz” dedi

İşte AK Parti'deki 'Köşk' anketinin sonuçları
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda yaptığı istişare toplantılarına dün büyük kongre delegeleri ile devam etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıya 1100 delegenin 900'den fazlası katıldı. 4.5 saat süren toplantıda, delegelerin hemen hemen tamamı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olması yönünde görüş bildirdi. Başbakan Erdoğan, bazı delegelerin, “Karar sizin Cumhurbaşkanı adayı olmanız şeklinde çıkarsa, Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı kim üstlenecek?” sorularıyla karşılaştı. Erdoğan'ın, AK Parti Tüzüğü'ne işaret ederek, “Genel Başkan'ın yerine MKYK'dan birisi Genel Başkan olur ve 45 gün içinde partiyi kongreye götürür. Kongrede yeni Genel Başkan seçilir” cevabını verdiği bildirildi. Başbakan ile Genel Başkan'ın ayrı isimler olup olmayacağı yönündeki bir soruya da Erdoğan'ın, “Bütün bunlar istişarelerle karar verilecek konular” karşılığını verdiği öğrenildi. Toplantıda “3 dönem” kuralı da gündeme geldi. Delegelerin büyük bölümünün kuralın devam etmesinden yana görüş bildirdikleri ifade edildi. 
Başbakan Erdoğan 9 Mayıs'ta milletvekilleri ile Afyon'da biraraya geleceklerini, ardından da MKYK'yı toplayarak AK Parti'nin adayını açıklayacaklarını söyledi. Adaylık konusunda Abdullah Gül ile aralarında herhangi bir problemin yaşanmayacağını bir defa daha vurgulayan Erdoğan'ın, seçim sistemine ilişkin de “Artık muhalefeti beklemeyeceğiz. Konu yakında Meclis'e gelecek” dediği kaydedildi. 

ÇANKAYA'DA BAŞ BAŞA 1 SAAT

Başbakan, akşam saatlerinde de Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Basına kapalı buluşma 1 saat sürdü. Erdoğan 23 Nisan törenleri sırasında gazetecilere, “Yarın (dün) Cumhurbaşkanımızla kısmen bu konuyu (adaylık) belki görüşeceğiz” demişti.

GÜL'DEN 10 AĞUSTOS MESAJI: SEÇİMDEN RİSK PRİMİ ÇIKMAMALI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Ticaret Borsası 100'üncü kuruluş yıl dönümü ve ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışmaları hatırlatan Gül, şunları söyledi: “Tartışmaların olmasından daha tabii bir şey olmaz. Çoğulculuğun olduğu yerde bunlar olacaktır. Ama önemli olan kurallar belliyse bu kurallara saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır. Önümüzdeki ilk seçim cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçim olacağı için bunun da kuralları ortadadır, bellidir. Bundan dolayı herhangi bir öngörüsüzlük, herhangi risk primi Türkiye'ye çıkmaması gerekir. Daha sonra genel seçimler olacaktır, günü gelecektir. Dolayısıyla Türkiye şimdiye kadar bunları hep ispatlamıştır. Bundan sonra hep ispatlayacaktır.”


Haber Merkezi ANKARA

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153