banner171

Kılıçdaroğlu İstedikleri Anda Devrilecek...

Deniz Baykal ve Önder Sav'ın yeni planına göre, yeniden yönetime girip, PM çoğunluğuyla istedikleri anda Kılıçdaroğlu'nu devirecekler...

Kılıçdaroğlu İstedikleri Anda Devrilecek...

Kılıçdaroğlu'nu devirmek için harekete geçen Baykal ile Sav, yol haritasını çizdi. Buna göre olağanüstü kurultay 'PM seçimi' gündemiyle toplanacak. Genel başkanlık seçimi gündeme alınmayacak. Kurultayda 'çarşaf liste' yöntemi izlenecek. Yeniden yönetime girecek olan Baykal ile Sav, PM çoğunluğuyla istedikleri anda Kılıçdaroğlu'nu devirecek.

Genel seçimlerden bir kez daha hayal kırıklığıyla çıkan CHP'de, son bir yılda yaşanan tasfiye operasyonlarından sonra şimdi de hesaplaşma süreci başlıyor. CHP'nin eski lideri Deniz Baykal ve eski genel sekreter Önder Sav, parti yönetimini değiştirip uzun vadede Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan etmek için anlaştı. Sav ve Baykal, bugünden itibaren 'Parti Meclisi (PM) seçimi talebiyle' delegeden kurultay imzası isteyecek. Toplayabilirlerse yönetimi ele geçirip Kılıçdaroğlu'nu çalışamaz hale getirecek. Önder Sav, geçen yıl mayıs ayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapıp, yetkilerini kısıtlamayı düşünen Deniz Baykal'ı tasfiye etmişti. Kılıçdaroğlu ise kasım ayında Önder Sav'ı saf dışı bırakmıştı.

Yüzde 26'lık seçim sonucunu 'başarısızlık' olarak niteleyen Baykal ve Sav, bir süredir yönetimi yıkma yönteminde anlaşamıyordu. Baykal, "PM'yi değiştirelim, yönetimi ele geçirelim. Genel başkanı değiştirme girişimi şu anda tepki toplar." derken, Önder Sav, "Kurultayı toplayacaksak, Kemal'i de indirmemiz lazım." görüşünü savunuyordu. Geçen hafta boyunca kuryeler aracılığıyla mesaj alışverişinde bulunan Baykal ve Sav, nihayet anlaştı. Buna göre, yeterli imzanın bulunması durumunda olağanüstü kurultay 'PM seçimi' gündemiyle toplanacak. Mutabakata göre genel başkanlık seçimi gündeme alınmayacak; parti tabanında olumlu bir imajı olan ve çalışkanlığıyla tanınan Kılıçdaroğlu, şimdilik koltuğunu koruyacak. Ancak kurultayda 'çarşaf liste' yöntemi izlenecek. Böylece Kılıçdaroğlu 'genel başkan' seçilse bile PM'ye girecek isimleri kendi belirleyemeyecek. Yeniden yönetime girecek olan Baykal ve Sav, PM'deki ağırlıklarıyla parti politikalarına yön verecek. Kılıçdaroğlu'nun kısa sürede yönetimi kontrol edemeyecek hale geleceğini ve yıpranacağını hesaplayan Baykal-Sav ikilisi, PM çoğunluğuyla istedikleri anda Kılıçdaroğlu'nu devirebilecek. Bu gerçekleştirilemezse bir sonraki kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına yeni bir aday çıkarılacak. Baykal'a yakın isimlere göre, yaklaşık 900 delegeden 'imza' sözü alındı. Bugünden itibaren 'noter tasdikli imzalar' toplanmaya başlayacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153