banner171

Meteoroloji uyarı: Yağmur geliyor! 8 Mart 2016

Ülkenin genelinde Pazar gününden bu yana devam eden bahar havası, iki gün sonras yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak. 9 Mart Çarşamba günü güneşli ve açık bir hava beklenirken 10 Mar perşembe günü sıcaklıklar düşmeye başlayacak

Meteoroloji uyarı: Yağmur geliyor! 8 Mart 2016
 

Ülkenin genelinde Pazar gününden bu yana devam eden bahar havası, iki gün sonras yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak. 9 Mart Çarşamba günü güneşli ve açık bir hava beklenirken 10 Mar perşembe günü sıcaklıklar düşmeye başlayacak

Tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları Perşembe gününden itibaren kademeli olarak 9-10 derece birden düşecek.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre bugün yurdun batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Trakya'nın çok bulutlu, öğle saatleri ile gece saatlerinde Edirne çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimler ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi ekleniyor.

rain_yagmur_havadurumu_meteoroloji8mart2016 (1)

İSTANBUL'A ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Marmara ve İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumu, perşembeden itibaren yeniden normal seviyesine gerileyecek.

9 Mart Çarşamba da güneşli ve sıcak bir gün beklenirken, 10 Mart Perşembe'den itiibaren sıcaklıklar kademeli olarak 10 dereceye kadar düşecek.

rain_yagmur_havadurumu_meteoroloji8mart2016 (2)

Özellikle 13 Mart pazar gününden itibaren İstanbul ve Marmara'da şiddetli yağmur bekleniyor.

14 Mart-21 Mart haftası ise genel olarak serin ve yağışlı geçecek. İstanbul'da sıcaklık ortalaması 9 derecelerde seyrederken, 18 Mart Cuma'ya kadar sağanak yağış etkili olacak.

rain_yagmur_havadurumu_meteoroloji8mart2016 (3)

BAKAN EROĞLU'DAN UYARI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yurt genelinde sıcaklık artışına bağlı kar erimelerine yol açacağı su taşkınların karşı vatandaşları uyardı. Bakan Eroğlu, "Bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Ani sıcaklık yükselmesiyle birlikte karlar eriyor ve kuvvetli yağışlarla birlikte büyük debiler ve akımlar meydana gelebiliyor. Bu durum da sel baskınlarına sebep olabiliyor.” uyarısında bulundu.

Eroğlu, muhtemel taşkınlarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması için başta bakanlık teşkilatı olmak üzere valiliklerin, bütün kamu kurum ve kuruluşların, belediyelerin, il özel idarelerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

RİSK DURUMUNDA KURUM VE KURULUŞLAR UYARILIYOR

Bunun gibi risk durumlarında ilgili kurum ve kuruluşların uyarıldığının altını çizen Eroğlu, “Taşkında ya da sel baskınında herhangi bir can ve mal kaybı olmasını istemiyoruz. O bakımdan tedbirlerin ciddi şekilde alınması gerekir. Bilhassa Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların yükselmesine paralel olarak sel baskınları olması muhtemeldir.” değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153