banner171

YAŞ'taki komutana yakalama emri!

İnternet andıcı davasında Org. Nusret Taşdelenler dahil 7'si general 14 kişi hakkında yakalanma emri çıkarıldı

YAŞ'taki komutana yakalama emri!

Yüksek Askeri Şura'nın 3 günlük toplantısına katılan ve YAŞ kararı ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Nusret Taşdeler'in de bulunduğu 7'si general ve amiral 14 sanık hakkında internet andıcı davası kapsamında yakalama kararı çıktı.

"Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davasının iddianamesi YAŞ toplantısı öncesinde tamamlanmış, Taşdeler'in de aralarında olduğu askerlerle ilgili yakalama talebi gelmişti. 

EN SON YAŞ'A KATILMIŞTI!

YAŞ toplantısı sürerken bu talebin onaylanması durumunda YAŞ'a Ege Ordu Komutanı ünvanıyla katılan Org. Taşdeler'in toplantıdan alınıp alınmayacağı tartışma konusu oldu.

Ancak mahkeme kararını YAŞ bittikten sonra vererek böyle bir görüntüye izin vermemiş oldu. Bu arada Taşdeler YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı.

HASAN IĞSIZ DA LİSTEDE

Mahkeme, eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Tuğamiral Alaaddin Sevim'in yakalanmasını istedi.

Mahkeme ayrıca "İnternet andıcı" davası "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasını da birleştirme kararı verdi.

Mahkemenin bu kararından sonra askerlerin teslim olması bekleniyor...


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153