banner171

Rıdvan Dilmen "20 milyon Fenerbahçeli Beşiktaşlı oldu"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Mersin'i 1-0 mağlup etmesiyle derbi öncesinde 20 milyon Fenerbahçeli'nin bir anda Beşiktaşlı olduğunu söyledi.

Rıdvan Dilmen
 Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 90 artı 3. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı %100 Futbol programında değerlendirdi.

Dilmen, Fenerbahçe'nin 90 artı 3. dakikada bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılmasının gelecek hafta oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini çok daha anlamlı bir hale getirdiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin kazanmasının derbinin önemini artırdığını vurgulayan Dilmen,“Emre Belözoğlu'nun attığı golle bir anda 20 milyon Fenerbahçeli, Beşiktaşlı oldu. Atılan bu gol haftaya oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini çok daha anlamlı bir hale getirdi. 0-0 bitseydi karşılaşma artık stratejiler tamamen değişecekti. Bu golle birlikte olay yeninden farklı noktalara geldi” şeklinde konuştu.

DİLMEN'DEN SÜRPRİZ ŞAMPİYONLUK İDDİASI - TIKLA

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu. 

İşte Dilmen'in tespitleri...

EMRE VE VOLKAN'IN ÖNEMİ
Futbol çok enteresan, çok güzel bir oyun. Volkan ile Emre, Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında tuttu. Sivas'ta maç 2-2 iken Volkan karşı karşıya pozisyonda topu çıkardı ve ardından Fenerbahçe, maçı 3-2 kazandı. Bugün de yine karşı karşıya pozisyonda gole izin vermedi. Emre de bugün kendisine yapılan protestolara rağmen tecrübesiyle oyunun yönün değiştirdi ve takımının golünü de attı.

BİR ANDA BEŞİKTAŞLI OLDULAR
20 milyon Fenerbahçeli bir anda Beşiktaşlı oldu. Bu maç 0-0 bitseydi tüm stratejiler değişecekti. 0-0 bitseydi "Galatasaray şampi" dedirtecekti ama şimdi olay farklı yerlere geldi. İsmail Kartal'ın ikinci yarıda aldığı riskler önemli bir antrenör başarısıdır. 

DOĞRU DEĞİŞİKLİK DEĞİLDİ
Maç 0-0 bitseydi insanlar, Diego'nun yerine Selçuk'un oyununu girmesini eleştireceklerdi. Bu doğru bir değişiklik değildi. Ben Selçuk'un oyuna girmesinin ardından Mehmet Topal'ın savunmaya, Egemen'in de ileriye gideceğini düşündüm ama o da olmadı.

OLMAZSA OLMAZ EMRE
Fenerbahçe'nin olmazsa olması Emre Belözoğlu'dur. Fenerbahçe'de Emre'nin oynamadığı maçlarda Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in performansları da düşüyor. Emre, bugün oyuna girdiğinde oyuna sakinlik getirdi. Takımını ileriye taşıdı ve mükemmel bir de gol attı. Oyun içindeki oyunculuğuyla krizi çözebilen bir oyuncu.

AVANTAJ GALATASARAY'DA
Galatasaray'ın avantajı devam ediyor. Bundan 2 hafta önce Fenerbahçe ile Beşiktaş aynı saatte oynamak isteyebilirdi ama muhtemelen şimdi Galatasaray, aynı saatte oynamak isteyebilir ama bu kez Fenerbahçe bunu istemeyecektir. 

TEK GİDİŞLİK BİLET
Kuyt'ın uçak bileti hazırdır ama geliş bileti yoktur. Tek gidiştir bilet. Kuyt, futbolcu olarak Fenerbahçe'de misyonunu tamamlamış bir oyuncu. Takımdan ayrılacak bir oyuncudan ne kadar verim alırsınız... Eski konsantrasyonu da yok artık. İsmail Kartal'ın onu yedek bırakması yanlış değildi. Zaten geri dönüşünün de çok sağlıklı olmadığını gördük.

EMRE OLMASAYDI...
Fenerbahçe bugün de iyi top oynamadı ama Emre Belözoğlu'nun oyuna girmesiyle maçı kazandı. Emre Belözoğlu, bugün oyuna girmeseydi Fenerbahçe kazanamayabilirdi.

ŞAİBELİ MAÇ YOK
Şampiyonluk yarışında Galatasasaray'a %60, Fenerbahçe'ye %25 ve Beşiktaş'a da %15 şans vermiştim. Şu anda da durumun aynı olduğunu düşünüyorum. Hiç bir maç şaibeli değil. Herkes tertemiz top oynuyor. Hatalar tabii ki olacaktır. 

"FENERBAHÇE YENSİN" DİYE
Duygusallığı sorarsan; akşam yatarken "Allah'ım Fenerbahçe yensin" diye. Ama Galatasaray'ın hak ettiği bir liderliği var. Tarafsızlıkla objektifliği ayırmak lazım. Son 5 maçta gol yememiş, 15 puan almış. Bütün maçlarını kazanmış. Emin olun Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha fazla arzulu, istekli. Hakem hataları olmuştur tabii ki ama genel anlamda 32 hafta bittiğinde Galatasaray, şu anda lider ise hak ettiği bir liderliktir.

FİZİK OLARAK İYİ DEĞİL
Diego, eski tabiriyle sol açık - sağ açık oyuncular olmadığı zaman oynayamaz Fenerbahçe'de. Fenerbahçe, 3 forvet ile oynadığı zaman Diego'dan hiç verim alamıyor. Diego, markaj altında kendi kendine orta sahada oyunu zorlaştırıyor. Diego, fizik olarak iyi değil. Diego'dan daha iyisini beklerdim. 

EMRE, CUPER İLE GERİLEDİ
Fatih Terim, Emre'den şahane bir orta saha oyuncusu oluşturmuştu. Fatih Hoca, Emre'ye hücumdayken savunma yapmayı öğretmişti. Galatasaray döneminde Emre'nin ileride şok presleri vardı. Emre, Inter'e gitti ve Hector Cuper, Emre'nin performansını olumsuz yönde etkiledi. Cuper, savunma yaptırmayı seven bir insan ve Emre'yi daha geriye çekti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153