banner171

Altın madalya ile Sultangazi'nin gururu oldu!

Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Ömer Kemaloğlu, Akdeniz Oyunları'nda aldığı altın madalya ile Sultangazi'nin gururu oldu.

Altın madalya ile Sultangazi'nin gururu oldu!
 24 ülkeden 31 branşta 3 bin 49 sporcunun katıldığı müsabakalarda, Türkiye, aldığı 47’si altın, 43’ü gümüş, 36’sı bronz olmak üzere 126 madalyayla kendi oyunlar rekorunu kırdı.  Akdeniz Oyunlarına Ömer Kemaloğlu ile birlikte katılan 10 karate sporcumuz da 6 altın ve 2 gümüş madalya alarak ülkemizi gururlandırdı.
Üniversitelerarası Dünya Şampiyonluğu, Gençler Dünya Şampiyonluğu, Gençler Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Oyunları Üçüncülüğü ile 3 defa Avrupa ikinciliği alan Sultangazili Ömer Kemaloğlu,  daha birçok madalyayı onurla taşıyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı makamında ziyaret eden Ömer Kemaloğlu ile karate üzerine konuşuyoruz. 

“Uzakdoğu filmlerini çok severdim” diye başlıyor söze 26 yaşındaki Sultangazi'de öğretmenlik yapan karate sporcusu Ömer Kemaloğlu.

Erkek çocuklarının ilk ilgi alanı olan futbolla başlıyor spor hayatına Hamza Yerlikaya Spor Kompleksinde. Ta ki babasının, 8 yaşındaki Ömer’in gece izlediği Uzakdoğu filmlerindeki karate hareketlerini arkadaşlarının üzerinde uyguladığını fark edinceye kadar.  Babasının yazdırdığı karate kursu her şeye olan bakışını değiştiriyor:

“Babamın Hamza Yerlikaya’da karate kursuna yazdırması beni değiştirmeye başladı. Ailem yaşadığım değişimi fark edince ne kadar doğru bir yönlendirme yaptıklarını da anladılar.”

Dövüşmek gibi duran karatenin aslında bir öğretiler dizisi olduğunu keşfediyor; “Karatenin dövüş olduğunu zannediyordum; o yüzden o mantıkla hareket ediyordum. Kursla beraber karatenin üst düzey bir disiplin sporu olduğunu ve bir felsefesinin olduğunu öğrendim”.
Karate artık onun için vazgeçilmez bir sanata dönüşüyor; “Uzakdoğu’da karate, silahsız boş el anlamında bir savunma sanatı. Karateye devam ettikçe kendimi disipline etmeyi öğrendim. Aynı zamanda kendi egomu tatmin etmeyi öğrendim. Daha sakin, daha objektif bakmayı öğrendim. Karateye başladıktan sonra hiçbir şekilde kavga etmedim”.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde başladığı spor hayatına Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde devam ediyor. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da “Ülkemize yaşattığınız gururdan büyük mutluluk duyduk” diyerek tebrik ediyor sporcunun başarılarını.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği de yapan Ömer Kemaloğlu, sporun iş hayatında da kolaylıklar sağladığını da söylemeden duramıyor:

“Spor yapmak okumaya devam etmek için kesinlikle bir engel değil. Hatta hayatı daha programlı bir şekilde değerlendirmeyi öğretiyor”.

Söz yeniden dövüşe gelince ise gülüyor;
“Dövüşmenin tam tersine, bir yatıştırma sanatıdır karate” .

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2013, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153