banner171

Sultangazi'de Akülü Araçları Çalınan Engelli Yetime Devlet Şefkati

Sultangazi'de, akülü araçları çalınan engelli ve yetim kardeşlere, Kaymakamlık tarafından yeni araç ile medikal yatak verildi Kaymakam Uslanmaz: "Olayı haber alır almaz yetkililerle görüşerek engelli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Buraya gelirken buruktum ama çalınan aracın eskimiş olduğunu öğrendiğimde.

Sultangazi'de Akülü Araçları Çalınan Engelli Yetime Devlet Şefkati
 Sultangazi'de, akülü araçları çalınan engelli ve yetim kardeşlere, Kaymakamlık tarafından yeni araç ile medikal yatak verildi.
75. Yıl Mahallesi 1326 Sokak'ta, apartmanın bahçe kapısı önündeki zincirle bağlı 18 yıldır engelli olan kardeşler Selçuk Şeker (28) ve Ayşe Şeker'in (27) kullandığı akülü araçlardan biri dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. 

Sabah saatlerinde dışarı çıkan anne Hatice Şeker, 2 akülü araçtan yaklaşık 5 bin lira değerindeki birinin çalındığını fark ederek, durumu polise bildirdi. 2 yıl önce eşi Adem Şeker'i kalp krizi sonucu kaybeden, engelli çocukları Selçuk ve Ayşe Şeker ile yaşayan Hatice Şeker, "18 yıl önce çocuklarım bu hastalığa yakalandı. Birçok hastaneye götürdük. Halen bu hastalığı çekiyoruz. Hastalıklarından önce her ikisi de koşup oynuyordu. Bu hırsızlığı yapanlar insan olamaz. Merhametleri kalmamış. Babaları geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu öldü. Babaları öldükten sonra hiç kimseden yardım almadan yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

"Onların engelli olmayacağı ne malum"

Akülü arabası çalınan engelli Selçuk Şeker çok üzgün olduğunu belirterek, "Tekerlekli sandalye yardımıyla dışarıya çıkıp, dolaşıyordum. Camiye gidiyordum. Engelli bir insana bunu yapanın vicdanı yoktur. O hırsızın bir gün bizim gibi olmayacağı ne malum" diye konuştu.

Olayı yerinde inceleme yapan polis ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Kaymakamlık engelli kardeşlere sahip çıktı

Konuyu öğrendikten sonra olay yerine gelen Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, engelli kardeşlere yardım eli uzatarak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla engelli kardeşlere acilen akülü araç ile rahat hareket edebilmeleri için medikal yatak yardımında bulundu.

Engelli kardeşlerin araçlarını bizzat teslim eden Kaymakam Uslanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı ilk haber aldığında çok üzüldüğünü ve yardım için hemen harekete geçtiğini belirterek, "Olayı haber alır almaz yetkililerle görüşerek engelli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Buraya gelerken buruktum ama çalınan aracın eskimiş olduğunu öğrendiğimde 'Her işte bir hayır vardır' diye düşündüm. Engelli kardeşlerimizin yeni araçlarını gördüklerindeki mutlulukları her şeye değer. Bundan dolayı çok mutluyum. Şimdi ihtiyaçları olan araçlarının yanı sıra Selçuk ve Ayşe kardeşlerimize haftanın belirli günlerinde doktor muayenesi de sağlayacağız. Onları asla yalnız bırıkmayacağız. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.

"Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"

Kaymakamlık tarafından getirilen araçların tesliminin ardından duygulanan anne Hatice Şeker ise Kaymakam Ali Usanmaz'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Akülü aracın çalınmasının ardından 'şimdi ne yaparız?' diye düşünürken, devlet bizlere yardım eli uzattı. Ben Kaymakam beye ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Umarım bu gibi olaylar bir daha yaşanmaz. Çünkü vicdanı olan kişi engelli birine ait aracı izinsiz alıp gitmez. Çocuklarımın moralinin düzelmesi beni de bir anne olarak mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Engelli Selçuk Şeker ise yeni akülü araca kısa zamanda kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kaymakam beye çok teşekkür ederim. Şimdi tekrar dışarıya rahatça çıkabileceğim. Bir daha umarım böyle olaylar yaşanmaz" dedi.AA

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153