banner171

Sultangazi'de Eğitime Destek Hamlesi

Sultangazi’de eğitime yönelik desteklere bir yenisi daha eklendi.

Sultangazi'de Eğitime Destek Hamlesi

 Sultangazi Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan “Başarmak İçin Çalışıyorum” projesi ile başta Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bir araya gelerek ilçedeki öğrencilerin eğitimine katkı sunuyor. Öğrencilerin eğitimine yönelik desteklerin başında burs ve dershanelerde ücretsiz eğitim imkânı yer alıyor.

İlköğretim ve lisede okuyan 90 bin öğrencinin bulunduğu Sultangazi’de eğitime destek sağlanması amacıyla hayata geçirilen projelere bir yenisi daha eklendi. Sultangazi Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan “Başarmak İçin Çalışıyorum” projesi ile başta Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bir araya gelerek ilçedeki öğrencilerin eğitimine katkı sunuyor. Öğrencilerin eğitimine yönelik desteklerin başında burs, eğitim malzemelerinin temini ile dar gelirli ailelerin çocuklarının dershanelerde ücretsiz eğitim imkânı yer alıyor. Proje kapsamında ilçedeki okullarda okuyan 125 öğrenci ile Van Depremi’nden sonra Sultangazi’ye gelen 14 öğrencinin dershanelerde eğitim almaları sağlandı.

İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda ise “Başarmak İçin Çalışıyorum” projesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Törene Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Sultangazi’de eğitime yönelik ihtiyaçların karşılanması için tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa hareket edildiğini belirten Çelikkaya, “Eğitime bir tane tuğla koymanın peşinde olduk. Yapılan gayretlerin ciddi bir hedefi var. Öğrencilerimizi yarınların mimarları olarak yetiştirmek gayretindeyiz” dedi. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da eğitime desteğin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.  “Yeni nesillere bu ilçeyi hazırlamak gibi ulvi bir görevimiz var” diyen Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu amaçla kalabalık sınıf mevcudu olan okullarımızda ek bina yaptırma gayreti içerisindeyiz. Okumak istiyorum artık imkânım yok diyenlere kucak açıyoruz. Kurumlar olarak birbirimizi tamamlayarak gerekli yardımları yapıyoruz. İşadamlarımızın da desteklerini bekliyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ise yaptığı konuşmada projeye destek sunanlara teşekkür ederek “Eğitime sunulan destek geleceğe yapılan yatırımdır” ifadesini kullandı.

Programda Özel eğitim sınıfı öğrencileri gösteri sunarken, İsmetpaşa İlköğretim Okulu korosu sevilen şarkıları seslendirdi.

Program sonunda ise projeye katkı sunan protokol üyelerine plaket takdim edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153