banner171

Kızılay’ın kurucularına Eyüp'te anıt mezar yapıldı..

Kızılayın kurucuları unutulmadı...

Kızılay’ın kurucularına Eyüp'te anıt mezar yapıldı..
Kızılay’ın kurucularından Dr. Abdullah ve Kırımlı Aziz Bey için Eyüp Defterdar Camiinde düzenlenen törenle anıldı.  Yıllar önce yol yapım çalışmaları sırasında Deftar Camii bahçesinde bulunan mezar yerleri kaybolan Dr. Abdullah ve Kırımlı Aziz Bey’ın için sembolik bir anıt mezar yapıldı.

Anma ve anıt mezarın açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Eyüp Belediyesi Başkanı Yardımcısı Sedat Şahin, Başkan Yardımcısı Erkan Ocak, Prof Dr. Sefa Saygılı Eyüp Kızılay Şube Başkanı Habit Tüfekçi ve Kızılay yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.   

Kızılay'ın kurucuları arasında yer alan Dr. Abdullah Bey ile Kırımlı Aziz Bey için Eyüp'te yaptırılan anıt mezarın açılış töreni kuranı Defterdar Camii imamı tarafından Kuranı Kerimin okunmasıyla başladı. Duaların ardından Kızılay’ın kurucularından Dr. Abdullah ve Kırımlı Aziz Bey’in yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Konuşmaların ardından anıt mezar törenle açıldı.  Törenin ardından gelen konuklara pilav ve ayrın dağıtıldı.


Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2012, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153