banner171

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı’ndan saldırıya tepki

Başörtüsü nedeniyle Nişantaşı’nda saldırıya uğrayan Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya’ya “Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun” diyen Eray Çakın’a Gaziosmapaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usa sert tepki gösterdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı’ndan saldırıya tepki

USTA: "BU ÇİRKİN EYLEMDE GÜZEL İLÇEMİZİ YÖN OLARAK TARİF ETMESİ HİÇBİR SURETTE KABUL EDİLEMEZ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Nişantaşı'nda yaşanan bu nefret suçuyla ilgili saldırganın "Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun' sözlerinden ve şiddet eyleminden kaynaklı bir açıklama yayınladı.


Başkan Usta, "Kamuoyuna Duyuru" başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz Gaziosmanpaşa'da yaşayan kadınların kıyafetlerine ve yaşam şekillerine titizlikle saygı duyuyoruz. Tercihi ne olursa olsun ötekileştirmeden; din, dil, ırk, etnik köken ayırmaksızın burada sevgi ile kardeşçe yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Ancak o şahsın bir kadına başörtülü olduğu için veya başka bir sebepten ötürü sözlü ve fiziksel şiddet uygulaması ve bu çirkin eylemde güzel ilçemizi yön olarak tarif etmesi hiçbir surette kabul edilemez. En ağır şekilde ceza alması için sürecin titizlikle takipçisi olacağımı belirtmek isterim."

Bir diğer açıklama ise Ak Parti Gaziosmnapaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir'den Geldi!

Başkan Aydemir Açıklamasında ;

“Ey İnsanlar! Kadınlar size Allah’ın emanetidir” diyen Hz. Peygamber’in ümmeti olarak din, dil, ırk, kılık, kıyafet ayrımı yapmaksızın tüm kadınlar başımızın tacıdır. 

İnsanlık dışı davranışlarına birlik beraberlik ve kardeşçe yaşadığımız Gaziosmanpaşamızı alet eden bu şahsı şiddetle kınıyor ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.Dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan yilmaz
Serkan yilmaz - 3 yıl Önce

Doğma büyüme gopluyum böyle bir olay görmedim bu şahıs vandalligina kılıf aramış ama yanlış ilçede aramış.burada saldırıyı yapanın dediği yerden çok yapildigi yere bakalim..üstelik yapılma amacı dini bir kıyafetle derdide dindir..

Mahmut Şahin
Mahmut Şahin - 3 yıl Önce

Sonuna kadar Belediye başkanımıza hak veriyoruz bu nefret suçu işleyen insan müsveddesi ni de nefretle kılıyoruz biz bu topraklarda insan iyiyim dil din ırk ayrımı yapmaksızın yıllardan beri yaşadık yaşıyoruz bizler hiçbir zaman ayrılıkçı ayrıştırıcı olmadık olmayacağız da biz insanları Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz ey insan müsveddeleri sizlere rağmen biz ayrıştırmadan insanları seveceğiz bu tür insan müsveddeleri nin yüzünden toplumda huzur kanmıyor Bunlarında gereken cezayı almasını talep ediyoruz

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153