banner171

Bereket’in İlk Durağı Mostar

Yedinci kez yollara düşen ‘BEREKET KONVOYU’ bu yılki ilk iftar sofrasını tarihi Mostar köprüsünün eteklerinde kurdu.

Bereket’in İlk Durağı Mostar

Ramazan aylarının vazgeçilmez gündemlerinden biri haline gelen ‘BALKANLARDA RAMAZAN’ projesinin yedincisi olan bu  devasa organizasyonu Bayrampaşa Belediye Başkanlığı ve Kardeşlik Sınır Tanımaz Derneği birlikte gerçekleştiriyor.

 

Yaklaşık 70 kişilik bir ekiple, yine Balkanlardaki dindaş ve soydaşlarımızı yalnız bırakmayan Bereket Konvoyu, 7 balkan ülkesinin 20 ayrı şehrinde iftar ve kültür sofraları kuracak.

 

İLK İFTAR MOSTAR' DA

 

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl yine ilk programını Mostar'

da gerçekleştiren ‘Bereket Ekibi’ sofrasında yaklaşık 1.500 kişiyi ağırladı.

 

 

Konvoyun ana unsuru Tırların, Bulgaristan gümrüğünün yeni uygulamaya aldığı yönetmelikte yaşadığı sorun sebebi ile gecikmesi, yemeklerin yerel lokantalarda pişirilmesine yol açtı. İftara yarım saat kala yetiştirilebilen yemekler, programa davetli olarak katılan Türk delegasyonundaki Milletvekilleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Bayrampaşa Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü ve Bereket Ekibinin olağan üstü gayretleri ile dağıtıldı.

 

Mostar halkının yanı sıra programa katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve projenin mimarlarından Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız’ın organizasyonunda İstanbul Milletvekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, Bayrampaşa Kaymakamı Abdulkadir Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, Mahalle Muhtarları, T.C Mostar Büyükelçisi Metin Ergün, Mostar Kent Meclisi Üyeleri, Mostar Müftüsü Seyit Smaykiç katıldı.

 

Programda ki açılış konuşmasını yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner:”Sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.Geçmişten gelen bağlarımızın daha da güçlenmesine vesile olmasını dilediğimiz bu projemiz ile birlikte önümüzdeki yıllarda Bayrampaşa Belediyesi olarak Balkan Coğrafyasında kalıcı eserler de yapmak istiyoruz”dedi.

  

 

Daha sonra Mostar Müftüsü Seyit Smaykiç ve T.C Mostar Büyükelçisi Metin Ergün’ün de kısa birer selamlama konuşması yaptı.

 

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise konuşmasında, “Sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan son derece mutluyum, unutmayın ki yetmiş dört milyon Türkiye vatandaşı sizinle beraberdir.Her zaman ve her koşulda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.Yaşanılan küçük aksaklığa rağmen burada bu coşkuyu doyasıya yaşamak, sanırım benim gibi tüm katılımcılara duygulu anlar yaşatmıştır” dedi.

 

Program konuşmaların ardından sahne alan Aşk Nefesi isimli müzik gurubu ve EL-KAMER isimli yerel ilahi gurubunun konserleri ile son buldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153