banner171

Binlerce araç sahibine müjde! Yüzde 25 indirim geldi

Binlerce araç sahibine müjde! Yüzde 25 indirim geldi

Binlerce araç sahibine müjde! Yüzde 25 indirim geldi
 Borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri içeren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kanunla, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Ancak, korona cezaları hariç trafik ve kaçak geçiş gibi idari para cezalarında istisnai bir durum söz konusu. Ödenmediği için katlanan veya geç bildirim yapıldığı için yeni fark edilen trafik cezalarını yapılandırmak için başvuru yapanlar, peşin ödemeyi seçerse ceza asıllarında da yüzde 25 indirim yapılacak.

31 Aralık’a kadar başvuru yaptıktan sonra ilk taksit süresi olan ocak sonuna kadar trafik ve kaçak geçiş cezalarını peşin ödeyen yüzde 25’lik anapara indirimini alacak.

Köprü ve otoyollarda geçiş ücretini ödemeyen araç sahiplerine, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 4 katı idari para cezası veriliyor. Eğer bu geçiş ücreti 15 gün içinde ödenirse ceza uygulanmıyor. Geçiş ihlali cezası bulunanlar, yapılandırmayla hem bu 4 katlık cezadan kurtulacak hem de ödeyeceği ceza anapara üzerinden indirim alacak. Peşin ödemede enflasyon farkının yüzde 90’ı da silinecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153