banner171

AK Parti Gaziosmanpaşa ‘da belediye başkan aday adayları belli oldu

AK Parti Gaziosmanpaşa ‘da belediye başkan aday adayları belli oldu

AK Parti Gaziosmanpaşa ‘da belediye başkan aday adayları belli oldu

AK Parti Gaziosmanpaşa’da belediye başkan aday adayları kesin listesi belli oldu. Aday adayları isimler, pazar günü yapılacak temayül yoklamasında partililerin oylarına sunulacak.

AK Parti'de belediye başkan aday adaylık başvuru süreci sona erdi.İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, başvuruda bulunan bütün aday adaylarına AK Parti'ye gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.

AK Parti'de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için belirlenen süre 9-17 Kasım olarak açıklanmış, daha sonra bu süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 22 Kasım 2023 Çarşamba saat 19:00’ kadar uzatılmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Meclis üyeleriyle ilgili başvuru süreci ise 3 Aralık’ta sona eriyor. Şimdi 26 Kasım Pazar günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında İl Başkanlığında dijital ortamda temayül yoklamasıyla teşkilat mensuplarının katılımı ile yapılacak.

İşte kimler aday adayı oldu?


Bu başvuruların dışında Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, doğal aday adayı olarak bulunuyor.

Aziz Taşkın

Oktay Birinci

Recep Temtek

Beşir Açıkça

Ömer Faruk Yıldız

Fatih Erol

Mehmet Polat

Bilal Ay

Hüseyin Yaşar Demir

Adnan İnci

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153