banner171

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI İSMAİL ERGÜNEŞ'İN,İSTANBUL’UN FETHİNİN 559.YIL DÖNÜMÜ MESAJI

"Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir.

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI İSMAİL ERGÜNEŞ'İN,İSTANBUL’UN FETHİNİN 559.YIL DÖNÜMÜ MESAJI

 Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir.

Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifindeki övgüsüne nail olabilmek için defalarca kuşatılmış fakat İstanbul'un fethi şanlı ordusu ve onun şanlı kumandanı Fatih Sultan Mehmed Han hazretlerine nasip olmuştur. Fatih Sultan Mehmed Han'ın genç yaşta kazanmış olduğu bu zafer çağ açıp çağ kapatmış ve tarihin akışına yön vermiştir ve çok zor şartlar altında kazanılan bu zaferle Ecdadımızın gücü ve zekâsı bir kez daha tüm dünyaya kanıtlanmıştır.

Kuruluşunu müteakip dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet Han’ın önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir.

Asya ve Avrupa kıtalarını birbiriyle buluşturan İstanbul, görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de farklı kültür ve inançtaki insanların birbiriyle barış içinde bir arada yaşamaya devam ettikleri bir şehirdir.

İstanbul, adeta Türkiye’nin özetidir; ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotif şehridir. İnsanlığın ortak mirası sayılan İstanbul’un tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

İstanbul’un fethinin 559. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan MehmetHan  ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gaziosmanpaşalıları sevgiyle selamlıyorum."

 

                                 Av.İsmail ERGÜNEŞ

                     Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153