banner171

Bakan Kurum, Gaziosmanpaşalılarla İftarda Buluştu

Bakan Kurum, Gaziosmanpaşalılarla İftarda Buluştu

Bakan Kurum, Gaziosmanpaşalılarla İftarda Buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm konutlarında oturan vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap ve Sarıgöl Mahallesi 12B kentsel dönüşüm projelerinde oturan hak sahipleriyle iftarda bir araya geldi. İftar programına, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programdan önce Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından ezan eşliğinde vatandaşlar oruçlarını açtı.

KURUM: "GAZİOSMANPAŞA'MIZA SÖZ VERMİŞTİK"

İftar programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bundan tam iki yıl önce Gaziosmanpaşa'mıza bir söz vermiştik. 'Gaziosmanpaşa ve komşu ilçelerinde iki yeni ağ oluşturacağız. Bunların biri dönüşüm diğeri ise yeşil ağ' demiştik. Gaziosmanpaşa'da yaptığımız yeni dönüşüm projelerimizi; Sultangazi, Esenler, Bayrampaşa ve Eyüpsultan'daki çalışmalarımızla birleştirerek, İstanbul Avrupa yakasında adeta bir kentsel dönüşüm ağı ördük. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa'da Yıldıztabya'dan Bağlarbaşı'na, Sarıgöl'den Yenimahalle'ye ve Pazariçi'ne kadar toplam 6 proje alanında ilk 1.000 konutumuzu 2021 yılında sizlere teslim ettik. Kalan konutlarımızı da etaplar halinde tamamlayacak, 2023 yılına kadar 6.500 yeni ev ve iş yerimizi sizlere teslim edeceğiz. Ben hem konutlarını alan kardeşlerime sağlık, mutluluk diliyorum hem de yeni evlerini sabırsızlıkla bekleyen kardeşlerimize şimdiden yuvaları hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

USTA: "2024 YILINA KADAR 10 BİN 761 KONUTU HAK SAHİPLERİMİZLE BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bugüne kadar 5.502 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Devam eden 2.211 konutumuz var. 3.048 konutu da başlama aşamasına getirdik. 2.482 konutumuzu sayın bakanımızın öncülüğünde TOKİ ile birlikte inşa ettik ve bu çalışmalar inşallah bir bu kadar daha olmak suretiyle devam edecektir. 2024 yılına kadar 10.761 konutu hak sahiplerimizle buluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153