banner171

Başkan Usta; Başarılı Öğrencilerimizi Bosna Hersek Kampı İle Ödüllendiriyoruz

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki 41 başarılı lise öğrencisini, Bosna Hersek Kültür ve Eğitim Kampı ile ödüllendiriyor. Yurt dışı kampında öğrenciler, hem yabancı dil eğitimi alacak hem de kültürel gezilerle medeniyet mirasımızı daha yakından tanıyacak.

Başkan Usta; Başarılı Öğrencilerimizi Bosna Hersek Kampı İle Ödüllendiriyoruz

Geçtiğimiz yıllarda öğrencileri yurt dışı kamplarıyla ödüllendiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu yıl da ilçedeki liselerde okul birincisi olan 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerini Bosna Hersek'e gönderiyor. Kamp ve gezi öncesi Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Davet Salonu’nda program düzenlendi. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, lise birincisi öğrenciler ve aileleri katıldı. 

“GEREK EĞİTİM HAYATINIZA GEREKSE ÜLKE İLE İLGİLİ TEMSİL NOKTASINDAKİ SORUMLULUKLARINIZA ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Programda gençlere hitap eden Başkan Usta, “Biz, ülkemizin değerleri olarak sizleri görüyoruz, geleceği olarak sizleri görüyoruz, umutları olarak sizleri görüyoruz. Gezi ve kampın gerek dünya hayatınıza gerek eğitim hayatınıza gerekse ülke ile ilgili temsil noktasındaki sorumluluklarınıza çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece üniversiteyi kazanmak, bitirmek hatta çok iyi bir işe girmek, bir makam sahibi olmak tek başına yeterli olmuyor. Bu ülkenin; okumuş, meslek sahibi olmuş, bilgi ve teknoloji fırsatlarını en iyi şekilde kullanabilen, takip edebilen, geliştirebilen gençlere ihtiyacı olduğu kadar, değerlerini bilen, anlayan, anlatan, yaşayan ve yaşatan nesillere de ihtiyacı var” dedi.

“KENDİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN BENCE ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM”

Gezi ve kamp programına katılacak olan 9. sınıf öğrencisi Ayşe İpek Demirel, “Yurt dışını ilk defa gezecek ben de dahil bir sürü kişi var. Hem böyle eğitim alma açısından İngilizce öğrenmek, oradaki yeni insanlarla tanışmak, sosyalleşmek, deniz gibi sportif açılardan kendimizi geliştirmek için bence çok güzel bir deneyim. Bence çok güzel olacak hepimiz için. Başarımızın karşılığını aldığımızı görmek de diğer senelerde kendimizi motive etmemizi sağlayacak” diye konuştu.

“İLK DEFA AİLEMDEN AYRILIYORUM AMA BURADAKİ İNSANLARA GÜVENİYORUM”

12. sınıf öğrencisi Özhan Eren Çelikçi, “Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, bizi düşündüğü için. Mutluyum, heyecanlıyım. Eğitim alacağız, gezeceğiz, eğleneceğiz, kültürleri göreceğiz, oradaki insanlarla tanışacağız, iletişime geçeceğiz. İlk defa ailemden ayrılıyorum ama buradaki insanlara güveniyorum” ifadelerini kullandı.

YABANCI DİL EĞİTİMİ, TARİHİ VE TURİSTİK GEZİLER, SOSYAL AKTİVİTELER DÜZENLENECEK

15 günlük kamp programında ulaşım, konaklama, sabah-öğle-akşam yemekleri, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından karşılanacak. Öğrenciler, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde haftada 20 saat olmak üzere toplamda 40 saat İngilizce dersi alacak. Kalan vakitlerde ise profesyonel rehberler eşliğinde Saraybosna, Mostar, Travnik gibi tarihi ve turistik kentleri gezme imkanı bulacak olan öğrenciler, spor aktiviteleri ile keyifli vakit geçirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153