banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği Çanakkale gezileri başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği Çanakkale gezileri başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği Çanakkale gezileri başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kültür turları kapsamında vatandaşları, Mehmetçiğin yedi düvele karşı kahramanlık destanı yazdığı, Türk tarihine altın harflerle kazınan zaferin yaşandığı Çanakkale'ye götürüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesinin, tarihimizi daha yakından tanımak ve şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak amacıyla düzenlediği Çanakkale gezileri başladı. Rehber eşliğinde düzenlenen turda vatandaşlar, Eceabat ilçesinden başlayarak sırasıyla; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası-Seyit Onbaşı Anıtı, , Şahindere Şehitliği, Hilal-i Ahmer Sağlık, Şehitler Abidesi, Kanlısırt-Kırmızısırt, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı Siperler gibi tarihi yerleri görme ve gezme imkanı buldu. Ecdadımızın destan yazdığı topraklarda unutulmaz bir yolculuğa çıkan vatandaşlar, Çanakkale Şehitliği’nin manevi atmosferinde duygu dolu anlar yaşadı.

“O ANLARI SANKİ YAŞAMIŞ GİBİ OLDUM”

Çanakkale gezisinde farklı duygular yaşadığını ifade eden vatandaşlardan Fatime Aydın, “Buraya geldiğim için çok memnun oldum, çok duygulandım. Rehberimiz çok güzel anlattı. Gerçekten içimden bir şeyler koptu, o anları sanki yaşamış gibi oldum. Çok özel bir gündü. Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ömür Kodak ise, “Belediyemizin kültürel geziler düzenlemesi çok iyi oldu bizim için. Ben Çanakkale’ye gelmeyi çok istiyordum. Bu da bizim için bir vesile oldu. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Belediye Başkanımız sağ olsun, bu güzel topraklarda bizi buluşturdu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2023, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153