banner171

Gaziosmanpaşa Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek

Gaziosmanpaşa Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek

Gaziosmanpaşa Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi 117 personel, 37 iş makinesi ve hizmet aracı ile bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, depremin yaralarını sarmak için gece gündüz vatandaşların yanında. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da uzman bir ekiple bölgede incelemeler yapıyor.

ARAMA-KURTARMA VE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Depremin ilk saatlerinde 26 arama-kurtarma görevlisi, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hızla bölgeye sevk edildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma (GOPAR) ve İstanbul Arama Kurtarma ekipleri, AFAD koordinesinde arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Gaziosmanpaşa Belediyesinden 8 mühendis, AFAD yönlendirmesi ile Kahramanmaraş ve Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarına katıldı. 3 sağlık görevlisinin yanı sıra 80 destek personeli ve şoför de çalışmalarda görev alıyor.

37 İŞ MAKİNESİ VE HİZMET ARACI BÖLGEDE

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, 4 kamyon, 1 tır, 3 kazıcı yükleyici, 1 yükleyici, 1 ambulans, 1 mobil fırın, 1 mobil mutfak, 1 mobil büfe, 24 otobüs ve minibüs ile bölgede çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, AFAD başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli biçimde yaraları sarmak adına canla başla çalışıyor.

SICAK YEMEK, EKMEK VE SU İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Günlük 10 bin ekmek kapasiteli mobil fırın ve mobil mutfak, depremzede vatandaşların hizmetinde. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri bölgede sıcak yemek, ekmek ve su ikramı yapıyor. Ayrıca belediye tarafından yönlendirilen mobil büfe de günün farklı saatlerinde çorba, çay ve su ikramında bulunuyor.

 35 YARDIM TIRI BÖLGEYE ULAŞTI

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve AFAD koordinesinde depremzedeler için yapılan yardım çağrısı, vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Akın akın yardıma koşan Gaziosmanpaşalılar, battaniyeden kışlık kıyafete, hijyen ürünlerinden ısıtıcı ve gıdaya birçok temel ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırmak üzere teslim noktalarına getiriyor. Tırlara yüklenen malzemeler ardı ardına deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. Bu kapsamda 35 yardım tırı bölgeye ulaştı. Tırlarla birlikte ilk etapta 52 bin 335 kıyafet kolisi, 20 bin battaniye, 18 bin 963 gıda kolisi ve 4 bin 765 ısıtıcı depremzede vatandaşlara gönderildi.

BELEDİYE BÜNYESİNDE YARDIM KAMPANYASI YAPILIYOR

Deprem bölgesi için tüm imkanlarını seferber eden Gaziosmanpaşa Belediyesi diğer yandan kurum içinde de nakdi yardım kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın öncülük ettiği bağış kampanyasına, belediye yöneticilerinden personele yoğun bir katılım sağlandı. Toplanan bağışlar, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere AFAD’a ulaştırılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2023, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153