banner171

Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi'nde hareketli günler başladı! Artık aşılanıyor

Geçtiğimiz yılın mart ayından beri çalışmaları devam eden Kovid-19 aşısı Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık personeline uygulanmaya başlandı.

Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi'nde hareketli günler başladı! Artık aşılanıyor
 Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de yaşamı olumsuz etkileyen Kovid-19 salgınına karşı ülke genelinde başlatılan aşı uygulaması Gaziosmanpaşa'da gündemin ilk sırasına yerleşti.

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan on poliklinikte sağlık personeline Kovid-19 aşı uygulaması başladı. 

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk aşı hastane Başhekimi Doç. Dr. Hakan BAŞAR'a yapıldı.

Vatandaşlara yönelik yapılacak aşı uygulamasında önceliğin riskli gruplarda olduğunu belirten Hakan Basar, hastanenin hafta sonu da açık olacağını ve vatandaşlara aşı yapılacağını söyledi.
Bugün sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli için başlayan Kovid-19 aşılaması nedeniyle kısa süreli bir yoğunluk yaşandı.Başhekimin ardından, Başhekim Yardımcısı ve bir çok doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli de büyük oranda Kovid-19 ilk doz aşısını oldu.

Randevi almak gerekiyor

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilecek.

Randevu alan kişilerin kendilerine tanımlanan zaman dilimi içinde aşılanması gerekiyor.

Aşı için randevu verildiğinde, uygulanacak olan aşı barkod ile kayıt altına alınacak.
Aşılama yapıldıktan sonra da barkod sistemi ile takibi gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanlarının aşılanması bittikten sonra ilk sırada 65 yaş ve üzeri kişiler var.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2021, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153