banner171

Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı Hizmete Açıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 2017 yılında yapımına başlanan Halit Kıvanç Şehir Stadı tamamlanarak, hizmete açıldı.

Mevlana Mahallesi’nde inşa edilen stadın açılışı; Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımlarıyla gerçekleşti. Televizyon ve radyo yayıncılığının usta ismi, duayen spor spikeri merhum Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç ve ailesi de açılışta hazır bulundu.

USTA: “GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖNCELİĞİMİZİN BİR STADYUM YAPMAK OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Programın açılış konuşmasını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta gerçekleştirdi. Stadın inşa sürecini anlatan Usta, “2014 yılında göreve geldiğimizde, Saffet Sancaklı, Sedat Balkanlı gibi çok önemli futbolcuların yetişmiş olduğu Gaziosmanpaşa Stadı’nın ömrünü tamamlamış olması, maç yapılamaz halde olması, bizim atacağımızın ilk adımın, önceliğimizin bir stadyum yapmak olduğunu bize göstermişti. Bu anlayışla mülkiyeti bize ait olan bu yerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrini yaparak buraya bir stadyum yapılmasını talep etmiştik. Stadyum, altında otopark ve pazar yeri olacak şekilde büyük bir spor tesisinin projesi hazırlandı. Ancak stadın olduğu alanda FIFA standartlarında bir stat yapılması mümkün değildi. Biz de bu stadın Mevlana Mahallesi’ne yapılması ile ilgili plan ve projemizi hazırlayarak, Büyükşehir Belediyemize sunduk. 2017 yılında hem eski stadın yerinde yapılacak olan devasa bir spor kompleksinin hem de buradaki Mevlana Şehir Stadı’nın inşasına eş zamanlı olarak başladık. Biz bir stat istedik, spor kompleksimiz de tamamlandığında inşallah iki tesise kavuşacağız” dedi.

Büyük bir çaba ve emekle stadın bugünlere geldiğini ifade eden Başkan Usta, “Bu stadın yapılmasında, 2017 yılında bize mihmandarlık yapan Kadir Topbaş ağabeyimize, bu zamana kadar emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İLÇEDE FAALİYET GÖSTEREN 24 SPOR KULÜBÜNE HİZMET VERECEK

Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda 5000 kişilik tribün, 4 soyunma odası, 4 teknik direktör odası, 2 hakem odası, 1 gözlemci odası, 1 doping kontrol odası, 1 basın odası ve 6 idari ofis bulunuyor. FİFA onaylı saha zeminine sahip statta; canlı yayın alanları ve amatör spor kulüplerinin kullanımına tahsis edilen 24 ofis yer alacak. Profesyonel futbol kulüplerinin müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan stat, ilçede faaliyet gösteren 24 spor kulübüne, antrenman merkezi olarak da hizmet verecek. Tesiste; otopark, kreş ve pazar alanı da mevcut.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153