banner171

GAZİOSMANPAŞA ULAŞIMDA HIZ KAZANACAK

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Gazosmanpaşa'da yapacağı projeler...

GAZİOSMANPAŞA ULAŞIMDA HIZ KAZANACAK
 

Gaziosmanpaşa yeni metro hattıyla buluşacak

kolay istanbul 1

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutpaşa metro hattı 24.5 km ve 19 istasyondan oluşacak.

Trafiği rahatlatacak yeni yol ve kavşaklar

Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşların aileleri ve sevdikleriyle daha çok vakit geçirebilmeleri için yapılacak düzenlemelerle trafik yoğunluğu azalacak. İşte Gaziosmanpaşalıların trafikte harcadığı vakti en aza indirecek on-kavşak yapımı ve düzenlemelerimiz:

  • TEM otoyolu Mahmutbey Doğu Kavşağı-Gazi Kavşağı Arası TEM kuzey güney yan yolları düzenlemesi
  • Eski Edirne Asfaltı-Otogar bağlantı yolu arası yol ve kavşak yapımı
  • İmam Hatip Lisesi Bulvarı-Hekimsuyu Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi
  • Çukurçeşme Caddesi-Kültür Caddesi-Bağlar Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi
  • Eski Edirne Asfaltı geometrik düzenlemesi

Tünellerle trafik daha hızlı akacak

kolay istanbul 2

6 km uzunlukta Kağıthane (Cendere)- Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan (İstanbul Cad.) ve 5.57 km uzunlukta Gaziosmanpaşa-EyüpsuItan- Bayrampaşa-Esenler (Hal Kavşağı)’nda yapılacak olan tüneller trafiği rahatlatacak. Tünellerle ilçemizde yaşayan vatandaşlar için alternatif bir güzergah oluşacak. Böylece halk ailelerine ve sevdiklerine daha kolay ve daha hızlı ulaşacak, trafikten zaman kazanacak.

kolay otopark
otopark

4 bin 222 araçlık yeni otoparklar

Gaziosmanpaşa’da güvenli araç park etme sorunu çözülecek. Sokak ve kaldırımlarda park etmiş araç görüntüleri tarih olacak. Böylece ilçemiz yaşlı, çocuk, bebekli anne ve engelli vatandaşlarımız için engelsiz hale gelecek. Gaziosmanpaşa’da toplam 4 bin 222 araç kapasitesiyle park sorununu çözecek olan yeni otoparklar Şöyle:

  • 1146. Sokak 150 araçlık zemin altı otopark
  • 1178. Sokak 250 araçlık zemin altı otopark
  • 13595 Parselde okul altı 250 araçlık zemin altı otopark
  • 538. Sokak 200 araçlık zemin altı otopark
  • 6630 ada 6 parsel106 araçlık katlı mekanik zemin altı otopark
  • Akşemsettin Bulvarı 200 araçlık katlı otopark
  • Ertuğrul Gazi Caddesi 300 araçlık zemin altı otopark
  • Ertuğrulgazi Caddesi Halk Pazarı ve 400 araçlık zemin altı otopark
  • Girne Caddesi 300 araçlık zemin altı otopark
  • Hacı Hasan Sokak 200 araçlık zemin altı otopark
  • Karadeniz Mahallesi Metro durağı yanı 300 araçlık zemin altı otopark
  • Karadeniz Mahallesi 447 araçlık zemin altı otopark
  • Kazım Karabekir Aktarma Alanı 750 araçlık zemin altı otopark
  • Sarıgöl Mahallesi, 1947 Ada, 5 Parsel 200 araçlık katlı otopark
  • Valide Suyu Konakları yanı 169 araçlık zemin altı otopark

Kazımkarabekir’e aktarma merkezi

Kazımkarabekir’e kurulacak aktarma merkezi, Gaziosmanpaşa'daki trafik sorununa çare olacak

kolay istanbul 3
bisiklet

5.1 km’lik bisiklet yolu

Bisiklet yolu

Gaziosmanpaşa’ya 5.1 km. uzunluğunda bisiklet yolu inşa edilecek. Böylece bisiklet kullanımı daha kolay ve yaygın hale gelecek. Millet Bahçeleri, Park 200’Ier ve Yeşil Koridorlar ile birbirlerine bağlanan bisiklet yolları, Gaziosmanpaşa sakinlerine kesintisiz ve doğa ile iç içe bir yolculuk imkânı sunacak, ilçenin yaşam kalitesi ve değeri daha da artacak.

İstanbul kent içi hareketliliğiyle öne çıkan bir metropol. Trafikteki günlük araç sayısı 2.94 milyon, günlük yolculuk sayısı 31.2 milyon. İstanbul'da farklı ulaşım hatları arasındaki aktarma sayısı 1.3 milyon; durakta bekleme süresi 19 dakika. Bu durumu aktarma merkezleriyle kolaylaştırıp, vatandaşlarımız için ulaşımı her anlamda rahatlatmak ve zamandan tasarruf etmelerini sağlamak istiyoruz. Kazımkarabekir’e kurulacak aktarma merkezi, Gaziosmanpaşa’daki trafik sorununa çare olacak. Bu merkez raylı sistem hatları ve diğer toplu ulaşım araçları arasındaki entegrasyonu sağlayacak; durakta bekleme sürelerini azaltıp daha kolay ve daha hızlı bir yolculuk imkanı sunacak. Yolcular yağmurda ıslanmadan, güneşte yanmadan aktarma yapabilecek. İstanbul'da ortalama yolculuk süresi 32 dakikaya düşecek.

YEŞİL İSTANBUL

Yeşil Koridor Gaziosmanpaşa’dan geçecek

İstanbul genelinde kuzeyde yer alan ormanlarla güneydeki sahil şeridini birleştirecek olan “Yeşil Koridorlar” projesiyle Gaziosmanpaşa, şehrin bütününe yayılan “Yeşil Ağ”a dahil olacak

Gaziosmanpaşalılar Millet Bahçeleri, Semt Parkları, Park 200 projesi ve bisiklet yollarıyla entegre olan, kent ormanları ve mesire alanlarıyla bütünleşen Yeşil Koridorlar sayesinde iç içe geçen kesintisiz yeşil alanlara kavuşacak. İlçeyi İstanbul’un geneline bağlayan Yeşil Ağ sistemiyle vatandaşlarımız aileleri ve arkadaşlarıyla sağlık ve keyif dolu bir gün geçirebilecek, yeşilden hiç ayrılmadan, önleri binalar ya da yollarla kesilmeden, engelsiz bir Gaziosmanpaşa ve İstanbul turuna çıkabilecek. Bu alanlar aynı zamanda olası bir depremde Gaziosmanpaşalı vatandaşlarımızın toplanma ve geçici barınma alanları olarak kullanılacak ve buna uygun biçimde donatılacak. Yeşil Koridorlar, ilçenin yalnızca yaşam kalitesini yükseltmekle kalmayacak aynı zamanda her anlamda değer kazanmasını da sağlayacak.

yesil istanbul 1
yesil istanbul 2

30 km'lik kesintisiz yeşil

İstanbul’un en yoğun ve merkezi ilçelerinden olan Bakırköy, Zeytinburnu, Güngören, Esenler, Bayrampaşa, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Eyüp Sultan olmak üzere 8 ilçeye rekreasyon alanları sunulacak. Veli Efendi Hipodromundan başlayan koridor; Bölge Parkı, Çırpıcı Millet Bahçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, iki alışveriş merkezi, Bayrampaşa İnovasyon Ve Kuluçka Merkezi, Bayrampaşa Şehir Parkı, 15 Temmuz Şehitleri Parkı, Alibeyköy Otogarı gibi oldukça önemli alanların konut alanlarından geçerek Esenler Topkule kışlasında son bulacak. Koridorun bir kısmı Alibeyköy Deresi ve çevresini kapsayacak. 6 milyon 510 bin 10 m2 alana sahip bu koridor sayesinde İstanbul’a 2 milyon 47 bin 403 m2yeşil alan kazandırılacak. 30 km uzunluğa sahip olan ve Karayolları ile Mevlana mahallelerinden geçecek bu koridorla birlikte Gaziosmanpaşa 203 bin 711 m2yeşil alan kazanacak.

Millet Bahçesi nefes aldıracak

Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşlar için yoğun iş temposundan ve stresten uzaklaşmak artık daha kolay!

İlçe sakinleri, keyifli zamanlarını aileleri ve sevdikleriyle birlikte huzur içinde Millet Bahçesi’nde değerlendirebilecek. Yeşil Koridorlar, Bisiklet Yolları, Semt Parkları ve Park 200’Ier ile entegre edilmiş Millet Bahçesi, oluşturduğu eko sistemle hem toplumsal hem de ekonomik refaha hizmet edecek, Gaziosmanpaşa sakinlerine ferah bir nefes aldıracak. Küçükköy’de 75 bin mz’lik alanda kurulacak olan Millet Bahçesi’nde yeşil alanlar, oturma alanları, açık spor alanları ile millet kıraathanesi ve mescit yer alacak.

yesil istanbul 5
park

Karayolları’na Şehir Terası

Karayolları Mahallesi’nde kurulacak olan şehir terasları, Gaziosmanpaşalıların buluşma noktası olacak

İstanbul için bir ilki gerçekleştiriyor ve şehrin dört bir yanını yeşille kucaklaşan şehir teraslarıyla donatıyoruz. “Yeşil İstanbul” projemizin en önemli ayaklarından birini de şehir terasları oluşturacak. Yeşil ağın takip ettiği alanlarda TEM, E5 gibi geniş yollarda hemzeminde çözülemeyen geçişler, şehir terasları ile sağlanacak ve halkın ulaşım konforu kesintisiz devam ettirilecek. Karayolları Mahallesi’nde kurulacak olan şehir terasları ile Gaziosmanpaşa, gerçek anlamda sıra dışı yepyeni sosyal alanlara kavuşacak ve bu alanlarda şehrin keyfini çıkararak sosyalleşebilecek.





YAŞAYAN İSTANBUL

Milli kültürümüze ait kıraathane geleneği Gaziosmanpaşa’da da canlanacak. Sesli çalışma alanları ve kafeteryalarıyla Millet Kıraathanesi ilçenin yeni buluşma mekanı haline gelecek. Söyleşi ve konferans salonlarıyla her yaştan genç okumak, ders çalışmak, araştırmak ve sosyalleşmek için Millet Kıraathanesi’nde buluşacak.

yasayan istanbul 1

Gaziosmanpaşalı gençler bu merkezde buluşacak

Gaziosmanpaşa’da yaşayan gençler için yeni projeler hazırlanıyor. Kurulacak merkezler ile gençlerin potansiyellerini fark edebilmeleri, kültürel ve sosyal faaliyetlere katılarak, güvenli bir ortamda kendilerini geliştirebilmeleri sağlanacak. Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşlar açılacak olan Gençlik Merkezi sayesinde, AVM’ler yerine bir araya gelebilecekleri, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapabilecekleri kamusal mekanlara sahip olacak.

yasayan istanbul 2

Kültür Merkezi ve Nikah Salonu

Gaziosmanpaşa’da 13 bin m2'lik alanda Kültür Merkezi ve Nikah salonu inşa edilecek. Geniş bir kampüs şeklinde yapılacak olan merkezde 750 kişilik tiyatro salonu, fuaye alanı ve kokteyl salonları, satış birimleri, Belediye Hizmet Birimleri, depo, sergi salonları, 200 kişilik küçük ve 500 kişilik büyük nikâh salonu, takı salonları, 200 kişilik çocuk tiyatro salonu ve 286 araçlık otopark bulunacak.

yasayan istanbul 3

DİNAMİK İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'ya spor vadisi kuruluyor

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, ruh ve bedenlerini güçlendirecek sportif etkinlikler desteklenecek. Sporun her alanda gelişmesi sağlanacak. Bu amaçla ilçede spor yapılabilecek mekanlar ve alanlar çoğaltılacak. Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın sosyal faaliyet alanlarını geliştirmek için yeni spor tesisleri açılacak. İşte o tesisler:
Karadeniz Mahallesi Spor Tesisi ve Pazar Yeri:36 bin 350 m2’lik alanda spor tesisi ve pazar yeri inşa edilecek. Alan içerisinde futbol sahası, tribün, cami, spor merkezi ve 447 araçlık zemin altı otopark bulunacak.
Gaziosmanpaşa Spor Parkı: 305 bin m2’lik alanda Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Şemsi- paşa Kazım Karabekir, Yıldıztabya, Sarıgöl, Yenidoğan mahallelerini kapsayan büyük bir spor parkı açılacak. Tesis içinde, profesyonel futbol sahası, basketbol sahası, trafik eğitim parkuru, bisiklet parkuru ve araç park alanları inşa edilecek.

dinamik istanbul 1

Okullara spor salonları

dinamik istanbul 2

Çocuklarımıza sporu sevdirmek, sağlıklı yaşamalarını sağlamak için bazı okullara da spor salonları yapılacak. İşte spor salonu yapılacak okullar:

  • Karlıtepe İIkokqu-Ortaokulu
  • Hüseyin Keçeci Özel Eğitim Uygulama Merkezi
  • 23 Nisan İlköğretim Okulu
  • Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu
  • Gazikent Ortaokulu

Bu spor salonları eğitim ve öğretim saatleri dışında tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık olacak.

HERKES İÇİN İSTANBUL

Çocuklarımız için
39 İlçede Dene-Yap ve Çocuk Atölyeleri

Çocuklarımız için Dene-Yap Atölyesi

Çağımızın gerektirdiği teknolojik ilerleme yakından takip ediliyor. Gençlerin gelişen teknolojilere dayalı Ar-Ge projeleri üretebilmesi amacıyla İstanbul genelinde 39 ilçede uygulanacak Dene-Yap Atölyesi projesi çerçevesinde Gaziosmanpaşa'ya da atölye açılacak. Atölye dahilinde üniversiteli ve liseli gençler bir araya gelerek ortak çalışmalar yapacak, bilim, teknoloji ve yazılım alanlarında kendilerini geliştirebilecek. Böylece geleceğe hazırlanan gençler arasından yeni yetenekler keşfedilebilecek.

Kadınların iş gücüne katılımı için çocuk yuvaları

Gaziosmanpaşa'da kreşi olmayan, çalışan ailelerin yoğun olduğu mahallelere kreşler yapılacak. Böylece aileler gözleri arkada kalmadan çocuklarını emanet edebilecekleri bir merkeze kavuşacak. Ayrıca bu çocuk yuvalarıyla kadınlarımızın iş gücüne katılımı sağlanacak. Gaziosmanpaşa'da Karayolları, Yeni Mahalle, Merkez, Bağlarbaşı, Yıldıztabya, Sarıgöl, Hürriyet, Şemsipaşa, Karlıtepe ve Pazariçi mahallelerine kreş açılacak.

39 İlçede Dene-Yap ve Çocuk Atölyeleri

Oyuncak Kütüphaneleri

Çocuklar sosyalleşsin, oyuncaklar paylaşılsın, eğitsel oyuncaklara her çocuk ulaşsın diye oyuncak kütüphaneleri kuruyoruz.

herkes icin istanbul 4
herkes icin istabul 5

Evde Bakım Hizmetleri

Evinde yalnız yaşayan İstanbullu bize emanet. Ev temizliğinden, sağlık kontrolüne kadar evinde yalnız yaşayan her İstanbullunun bakım sorumluluğu bize ait olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetleri hastalardan, yaşlılara tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

herkes icin istanbul 6

Aktif Yaşlanma

Yaşlı veya yaşlılık sürecinde olan emekli, çalışan, çalışmayan, ev hanımlarına hem gelir sağlayacak hem de eğitim ve sosyalleşme imkanı sunacak bir sistem hazırladık. İkinci Bahar var. “Eğitim al, çalış, buluş etkinliklerine katıl.” Sanat, zanaat, spor elçiliği, eğitim ve etkinlik imkanları sunulacak.

herkes icin istanbul 7

Yaşlı Atölyeleri

Yaşlısına bakan vefalı İstanbulluların yükünü hafifletiyoruz. “İşin çıktığında; sorumlusu olduğun yaşlıyı bırak, kendine zaman ayır.” 39 İlçede kurulacak merkezlerde gün içi kurslar, dinletiler, sağlık kontrolleri, ahşap boyama, tesbih, ebru gibi imkanlar sağlanacak.

herkes icin istabul 8

Huzurlu Yaşam Evleri

Yalnız kalmış yaşlılarımız için tesislerimizi artırıyoruz. Fizik tedavi rehabilitasyon, radyoloji, laboratuvar, acil gibi hizmetler bu merkezlerde yatılı hastalarımız için servis verecek.

Kadınların istihdamına destek projesi

Binlerce kadın, ev işlerinde gündelik çalışıyor veya iş arıyor. Binlerce aile ise evinde güvenilir yardımcı arıyor. Eğiteceğimiz binlerce kadın yardımcı çalışan çocuklu ailelerle elele olacak. Anneler açacağımız kreşlere çocuklarını güvenle emanet ederek iş gücüne katılabilecek.

Kadınların istihdamına destek projesi
Ebeveynlik Okulu

Ebeveynlik Okulu

Büyükşehir yanınızda olacak

İstanbul'da her yıl 260 bin çocuk dünyaya geliyor. Şehrimizin yeni üyeleri için onlar dünyaya gelmeden bu heyecanı aileleriyle paylaşıyoruz. Anne-babalık sürecine doğru hazırlık için gebelik sürecinde ve doğum sonrasında eğitim programlarımızla o mutlu günlere birlikte hazırlanacağız.

Gaziosmanpaşa’da engeller kalkacak

Ortak geleceğimizin değerli birer üyesi olan engelli, otizmli, down sendromlu çocukların eğitimleri için özel merkezler kurulacak. Engelli kardeşlerimiz, tecrübeli gözetmenler ve eğitmenler eşliğinde topluma adapte edilecek. Çocuklarımız sokaktaki insanlarla kaynaşıp sosyalleşecek

Gaziosmanpaşa’da engeller kalkacak

GÜVENLİ İSTANBUL

KENTSEL DAYANIKLILIK

İstanbullunun Sorunlarla Baş Edebilme Gücü

DOĞA 
OLAYLARI

İSTANBUL'DA BEKLENEN DEPREM 2 MİLYON İNSANIN HAYATINI ETKİLEYEBİLİR.

SOSYO-EKONOMİK VE KÜLTÜREL STRES

MÜLTECİLERİN OLUŞTURDUĞU SORUNLAR.

GIDA VE SAĞLIK SORUNLARI

30 BİN KİŞİNİN HAYATINA MÂL OLUYOR.

İKLİM 
DEĞİŞİKLİĞİ

27 TEMMUZ 2017'DE 180 BİN ARAÇ DOLUDAN HASAR GÖRDÜ.

ULAŞIM VE ERİŞİM YETERSİZİLİĞİ

TRAFİKTE YAŞANAN GECİKMENİN MALİYETİ YILLIK 6.5 MİLYAR TL.

DEPREMSEL DÖNÜŞÜM: 3 ANA SORUNA 9 ÇÖZÜM

madde 1ANLAŞMA

  1. Belediye hakemliği
  2. Vatandaşla yatırımcı arasında hakem olacağız, kimse kimsenin hakkını yiyemeyecek. Dönüşüm alanlarının belirlenmesinde belediye aktif rol oynayacak.

  3. Tip sözleşme
  4. Her dönüşüm alanına özel tip sözleşme belirlenecek. Belediye onaylayacak, hak sahibi komşusunun ne aldığını bilecek. Hakkaniyet ve şeffaflık olacak.

  5. Müteahhit yetkinliği
  6. Deneyimi olmayan, teminat veremeyen müteahhite kentsel dönüşüm projesi yaptırılmayacak.

madde 2YOĞUNLUK

  1. Yapı stoğu analizi
  2. Her binanın yıkılmasına gerek yok, güçlendirme de yapılacak. Kent içindeki konut stoğu değerlendirilecek, emilim arttırılacak.

  3. Tasarım ilkeleri belirlenmesi
  4. Can güvenliği sağlanırken, bu fırsat iyi değerlendirilecek. Yaşam kalitesi de arttırılacak, donatı alanları, parklar, otoparklar, kreşler, eğitim kültür alanları da planlanacak. İstanbul için yapılaşma rehberi hazırlanacak.

  5. Sürdürülebilir ve yerinde dönüşüm
  6. Enerji, su, arsa, zaman ve kaynakta verimlilik, sağlanacak. Yıkım ve atık yönetimi, altyapı ve ulaşım tasarımı, sosyal dönüşüm ilkeleri, sanat ve kültür çalışmaları, kentsel dönüşüm atölyesi, atıklardan üretilmiş sanat fuarları düzenlenecek. Akıllı ve teknolojik, dünyaya adapte olacak bir kent oluşturulacak.

madde 3FİNANSMAN

  1. Bakanlıkla ortak çalışma
  2. İstanbul'da depremden korunmayı milli bir mesele olarak görüyoruz. Yasada yer alan yapım ve güçlendirme kredileri ve kira yardımları daha etkin kullanılacak. Hazineye ait riskli rezerv alanlardan kaynak yaratılacak, kamulaştırma bedelleri için kaynak oluşturulacak. Türkiye'ye büyük zarar verebilecek depreme karşı, kentsel dönüşüm için kaynak planlaması yapılacak.

  3. Emlak Konut/TOKİ/DASK aracılığıyla finansman
  4. Farklı dönüşüm finansman modelleri kullanılacak.

  5. Belediye kaynaklarının kullanımı
  6. Alanına göre, farklı geliştirme modelleri kullanılacak.Mevcut stoktaki konutlar değerlendirilip, geçici konutlar verilecek.

GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM-YERİNDE DÖNÜŞÜM

dayanikli istanbul 9
İLÇE BAZINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİ BELGESİ HAZIRLANACAK
dayanikli istanbul 10
KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA KULLANILACAK YÖNTEMLERİ STANDART HALE GETİRECEĞİZ
dayanikli istanbul 11
DEĞER ARTIŞI ADİL VE DENGELİ DAĞITILARAK, BELEDİYE'NİN HAKEM OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ
dayanikli istanbul 12
SEL, DEPREM, ÇEVRE KİRLİLİĞİ GİBİ TÜM AFETLERE HAZIRLIKLI OLACAĞIZ
dayanikli istanbul 13
TARİH VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUNMASINA ÖNEM VERECEĞİZ

Faizsiz dayanıklı
konut edinme modeli

KİPTAŞ eliyle altın günü gibi grup ve/veya bireysel başvurularıyla ilk ev sahibi olandan sona kalanlar arasında taksit miktarlarında ayarlama yaparak faizsiz konut edinme yöntemi geliştireceğiz.

Bu projeyle hem deprem gibi afetlere karşı dayanıklı konut sahibi olma fırsatı sağlayacağız, hem de komşuluk ilişkilerini güçlendirip, imece geleneğimizi de bu çağda tekrar sağlayacağız.

Bina İzleme ve
Hasar Takip Sistemi

Afete duyarlı bir kent için risk tehdidi taşıyan binalara kuracağımız izleme hasar takip sistemiyle binaların deprem zemin ilişkilerini, dayanıklılıklarını ve depremde nasıl bir tepki oluşturacaklarını takip edeceğiz.

Buna göre yıkılma tehdidi olmayan binalarda güçlendirme kredilerini vatandaşa aktif şekilde kullandırıp depreme hazırlıklı olacağız. Ayrıca afet durumlarında hızlı ve etkin iletişimi bugünden sağlayacağız.

AKILLI İSTANBUL

SOKAK 
HAYVANLARINA
AKILLI KABİN

akilli istanbul 1

Sahipsiz hayvanların yaşadıkları mahallede aşılama ve tedavi ihtiyaçlarının giderilmesi, hayvan sahiplenmenin özendirilmesi amacıyla Vetbüs hayvan tedavi ünitesi sayıları artırılacak. Vetnet programıyla bu hayvan dostlarımıza ait veriler tek bir envanter altında toplanacak. Ayrıca vatandaşlarımızın sahipli hayvanlarının aşı takvimlerini takip edebileceği, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerin yapılabileceği, yerinde rehabilitasyon hizmetleri kapsamında hizmet veren Vetbüs ve Vetkabin araçlarımız akıllı telefonlar üzerinden takip edilebilecek.

Hafriyat takip sistemi

Hafriyat taşımacılığının güvenli şekilde ve şehir içinde sadece izin verilen güzergahlarda yapılmasına yönelik kontrol sistemini hayata geçireceğiz. Hafriyat artık İstanbul’un sorunu olmaktan çıkacak.

akilli istanbul 5

Hastalara anlık takip

Evde bakım hizmeti alan yaşlılar, engelliler ve özellikle de Alzheimer hastalarına bir mobil uygulama üzerinden takip edilebilecek akıllı saatler temin edilecek. Bu saatler sayesinde hastaların sağlık durumları ve acil durumlar anlık olarak takip edilirken hastaların kaybolma ihtimali ortadan kalkacak.

Evinizin içi gibi aydınlık bir İstanbul

Akıllı Aydınlatma Sistemi’yle yol, sokak ve parklarımızın aydınlatılmasını merkezden nesnelerin internet teknolojisiyle yöneteceğiz. Bu sayede anlık müdahale ile güvenlik seviyesi artacak maliyetler azalacak enerjiden tasarruf sağlayacağız.

Sokak Bilgi Sistemi

Halihazırdaki işleyişte şikayet veya talebini Beyaz Masa ve diğer yollardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerine ulaştıran vatandaşın isteği en kısa sürede çözülmektedir.

Bilgi sisteminde toplanan veri, İstanbul'un hangi sokağında hangi kitlenin ne tip sorunlarla Beyaz Masa'ya başvurduğunu büyük veri yöntemiyle analiz edecek, yapay zeka kullanımıyla muhtemel sorunlar oluşmadan projeler üretilip uygulanabilecektir.

Yapay zeka şehir ve şehirlinin beklentilerini geri bildirimlerle sürekli takip eden yazılımı sayesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na şehirde proje üretme ve şehirde sorunlara çözüm bulma kolaylığı sağlayacaktır.

Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman, makamında akıllı ekranda, süresinde çözülmeyen her türlü talep ve şikayeti bizzat izleyerek takip edebilecek, şikayeti olan İstanbullu kendisine ulaşmadan, sorunu olan İstanbulluya ulaşacak ve çözüm üretecektir.

İstanbul'da yeni nesil belediyecilik, İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak, şehirde yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek için teknolojinin geldiği son noktayı da kullanarak yönetim anlayışına seviye atlatıyor.

İşte bu anlayışa biz İstanbul 4.0 diyoruz.

Akıllı şehir mobilyaları ile herkesin hayatı kolaylaşacak

İstanbul’un tüm meydan ve parklarında şehir mobilyalarıyla vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıp yaşam kalitesini arttıracağız. Akıllı banklarda şarj üniteleri olacak. Akıllı pergolalar enerji üretecek. Ayrıca akıllı duraklar sayesinde otobüsün durağa kaç dakika sonra geleceği belli olacak.

Akıllı altyapı ile sistem arıza vermeden anında müdahale edeceğiz

Akıllı şebeke kapsamında İstanbul'un 33.467 km kanal, yağmur suyu ve içme suyu hatları kamera sistemleri ile izlenecek. Sistemde arıza vermeye yakın hatlar online takip edilecek olup vatandaş mağdur olmadan sisteme müdahale edilecektir.

İnsanların en zor anında bile iletişimlerinin kesilmemesi en büyük hedefimiz.

Tüm su sayaçları akıllanacak

İstanbul’daki bütün su sayaçları ücretsiz şekilde akıllı sayaçlarla değiştirilecek. Uzaktan anlık kapatılıp açılabilecek. Okuma bedeli düşeceğinden faturalar da düşecek. Bu sistemle kaçak kullanımlar önlenecek.

akilli istanbul 5
akilli istanbul 6

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2019, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153