banner171

Gaziosmanpaşa'da fırın denetimleri yapıldı

Ramazan ayının başlaması ile birlikte fırınlardaki denetimler sıklaştırıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki fırınlar gramaj, fiyat ve koronavirüs tedbirleri yönünden denetlendi.

Gaziosmanpaşa'da fırın denetimleri yapıldı

 Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan fırınlarda koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına dair ortaklaşa denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sırasından pide ve ekmeklerin gramaj kontrolleri yapıldı. Fırınların üretim, depo ve satış yerleri de ayrı ayrı titizlikle denetlendi. Yapılan denetlemelerde görülen bazı eksiklikler fırın çalışanı ve sahiplerine iletildi. Eksiklerin en kısa sürede giderilmesi konusunda fırın çalışan ve sahipler uyarıldı.

Belediyesi Zabıta Komiseri Metin Tok, "Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları dahilindeki ekmek üretim yerlerinde daha önce de kontrol yapıyorduk ama Ramazan ayında bunu biraz daha arttırdık. Sabah 08.00'dan akşam 23.00'a kadar denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın özellikle Covid-19 salgınından daha az etkilenmesi için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğü ile müşterek çalışıyoruz. Şu ana kadar esnafımız söylediğimiz bu hususlara dikkat ediyor. Ufak tefek olumsuzluklar oluyor bunların giderilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Mahmut Şahin isimli fırın çalışanı ise hijyen kuralları ve tedbirler ile ilgili olarak "Hijyene özellikle dikkat ediyoruz tabi. Normal şartlardan daha hassas davranıyoruz. Mahallemiz malum kalabalık, kapıdan müşterileri tek tek alıyoruz. Personel olarak gerekli hijyene önem gösteriyoruz. Yapılması gerekeni yapıyoruz. Pide satışları geçen yıllara kıyasla bu sene çok düşük" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2020, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153