banner171

Gaziosmanpaşa’da Tüm Cadde ve Sokaklar Yıkanıp Dezenfekte Ediliyor

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı üst seviyede önlemler alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa’da Tüm Cadde ve Sokaklar Yıkanıp Dezenfekte Ediliyor
Toplu temizlik ekipleri 16 mahallenin tamamını periyodik olarak detaylı biçimde temizlerken, ilçede maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimleri de sürüyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Covid-19 önlemleri kapsamında çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. İlçedeki 1.452 cadde, sokak ve meydanları kapsayan yıkama ve dezenfekte çalışmaları mahallelerde periyodik olarak devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 40 kişilik toplu temizlik ekibi ve 3 adet arazöz ile günde 2 vardiya halinde tüm cadde, sokak ve kaldırımlar köpüklü sular kullanılarak yıkanıyor. Çalışmalar kapsamında 1.750 adet çöp konteyneri de rutin olarak ilaçlanıp, dezenfekte ediliyor. 

“ALINAN ÖNLEMLER KADAR HALKIMIZIN DUYARLILIĞI DA ÖNEM ARZ EDİYOR”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Pandemi sürecinin ilk gününden bu yana tüm birimlerimizle birlikte Covid-19 salgınına karşı teyakkuz halindeyiz. Toplu temizlik ekiplerimiz sokaklarımızı, caddelerimizi gece gündüz yıkayıp dezenfekte etmeye devam ediyor. Diğer bir yandan Kaymakamlık ve emniyet birimlerimizle birlikte gıda ve hijyen ürünü satış noktalarında, kafelerde ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlarda maske, mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştiriyoruz, uyarılarımızı yapıyoruz. Bu noktada alınan önlemler kadar halkımızın duyarlılığı da önem arz ediyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına vatandaşlarımız riayet ettiği sürece bu sıkıntılı süreci başarıyla geride bırakacağımıza inanıyorum” dedi.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ TÜM MAHALLELERDE DEVAM EDİYOR

Toplu temizlik çalışmaları kapsamında ekipler, cadde, sokak ve kaldırımları özenle süpürüyor. Ardından yıkama makineleriyle sokaklar, köpüklü su ve deterjan kullanılarak yıkanıyor. Ekipler, çöp konteynerlerini de sağlık açısından ilaçlayıp dezenfekte ediyor. Sokağa atılmış moloz, tadilat atıkları ve eski eşyalar ise araçlara yüklenerek kaldırılıyor ve çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Vatandaşların da memnuniyetle karşıladığı çalışmalar tüm mahallelerde periyodik olarak devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153