banner171

Gaziosmanpaşalı Miniklerden Geri Dönüşüm Defilesi

Gaziosmanpaşalı minikler Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sürdürülen "Sıfır Atık Projesi"ne hazırladıkları geri dönüşüm defilesi ve sahne gösterileriyle destek verdi. Öğrenciler, evlerinde biriktirdikleri atık malzemeleri de Gaziosmanpaşa Belediyesi aracılığıyla geri dönüşüm tesisine gönderdi.

Gaziosmanpaşalı Miniklerden Geri Dönüşüm Defilesi

Gaziosmanpaşa Halide Edip Adıvar Anaokulu'nda gerçekleştirilen “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Toplama” programına, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra veliler ve öğrenciler katıldı. Programda miniklerin hazırladıkları geri dönüşüm defilesi ile çevre temalı şiir, şarkı ve gösteriler büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından Başkan Usta, 2019-2020 yılı Anaokullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye girenlere plaket ve ödüllerini takdim etti. Etkinlik kapsamında öğrencilerin evlerinde biriktirdikleri ambalaj, atık pil, ikinci el giysi gibi geri dönüşüm atıklar ile okulda toplanan malzemeler de geri dönüşüm tesisine gönderilmek üzere belediye ekipleri tarafından teslim alınarak kamyonlara yüklendi.

"HEDEFİMİZ; SIFIR ATIK, SIFIR İSRAFI TOPLUMLA BERABER UYGULAMAK"

Proje ile çocuklara geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Usta, "Sıfır Atık Projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu projeyi ilçemizde uygulamaya çalışıyoruz. Ama bu işin başlangıç noktası çocuklarımız. Onların alışkanlıklarını geleceğe yönelik hazırlamak ve sıfır atıkla ilgili onları bilinçlendirmek istiyoruz. Bu farkındalık bilinci için burada onların sergilerini ve gösterilerini izledik. Ama en önemlisi bu alışkanlığı onlarla beraber toplumun tüm katmanlara yaymak, farkındalık oluşturarak toplumla paylaşmak. Hedefimiz; sıfır atık, sıfır israfı toplumla beraber uygulamak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153