banner171

GAZİOSMANPAŞASPOR'DA HERŞEY GERİ DÖNÜŞ İÇİN

GAZİOSMANPAŞASPOR'DA HERŞEY GERİ DÖNÜŞ İÇİN

GAZİOSMANPAŞASPOR'DA HERŞEY GERİ DÖNÜŞ İÇİN

Tüm dünyayı etkisi altına ve Türkiye'yi de olumsuz etkileyen korona virüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde alınan kararın ardından bütün spor müsabakaları iptal oldu. 

Sporcular da bu süreçte alınan tedbirlere uyarak evde kalırken, yıllardır amatör futbolun kalbi haline gelen futbol sahaları bu sonuçla adeta sessizliği büründü. Salgında önce onlarca kişinin maç izlediği ve spor yaptığı sahalara şu anda sporcu ve antrenörler uzaktan bakıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye'de sportif faaliyetlerin durmasıyla birlikte en büyük darbeyi amatör spor kulüpleri aldı.

Yeşil kırmızılı ekibin başkanı Ömer Güler Yeni sezon öncesi Korona virüs salgını nedeniyle Sedat Balkanlı Spor Tesislerinin Gaziosmanpaşa belediye ekipleri, sezon öncesi salgın riskine karşı her alanı dezenfekte ettiğini söyledi.


Güler " Görevliler, spor malzemeleri, tribün, tuvalet, soyunma ve malzeme odaları, çamaşırhane, ofisler, çalışma alanları, toplantı salonları, dinlenme alanları, malzeme deposu ve ortak kullanım alanlarını baştan aşağı ilaçladı. 

Gaziosmanpaşa belediyesi bizlere her türlü lojistik destek veriyor. Bu konuda yönetim olarak Sayın Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Ustaya Teşekkür ediyoruz. Belediyemiz Futbolseverler için de spor tesislerimizi dezenfekte yaparak hazır hale getirdi. Bizde Kulüp olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Gelecek sezon planlaması dahilinde Ülke genelinde belirlenecek takvime göre 1-15 Temmuzda tüm yaş gruplarında çalışmalarımız yeniden başlayacak" dedi.


Korona virüs salgını nedeniyle birçok amatör kulüp faaliyetlerini durdurduğunu ve kapanma tehlikesi ile karşı karşıya. Geldiğini belirten Gaziosmanpaşa spor kulübü başkanı Ömer Güler, yeni sezona ileriki günlerde yapılacak kongreyle güçlü bir yönetim kadrosu ile girmek istediklerini belirterek yeni sezon için transfer çalışmalarını teknik direktörleri Ali Canan Turan, nezaretinde sürdürdüklerini, hedeflerinin ise 3 sezon içerisinde ilçenin ismini 3. ligde duyurmak olduğunu söyledi. Yeşil Kırmızılı ekibin başarılı teknik direktörü Ali Canan Turan ise bir genelleme yaparak korona virüsten amatör spor kulüplerimizin, büyük yara aldığını belirterek " Türkiye’de bir gerçek var ki, o da; amatör spor kulüplerimiz yetiştiricilik görevi yapmakta ve en büyük gelirleri de bu kaynaktan oluşmaktadır. Spor Okullarıyla ayakta kalan kulüplerimizin bu olanakları ortadan kalkmış, gelirleri yok olmuş ancak giderleri yine aynı kalmıştır. Bu amatör kulüplerimiz için korona virüsten daha tehlikelidir. Tedavisi de başta ilçe belediyelerinin elindedir. Koşulsuz destek şarttır. Ekonomik durumun göz önünde bulunacağı ve sponsorların da artık amatörlere el atmayacağı bir gerçektir. Bu durumda tek alternatif devlet ve belediyelerin desteğidir. Eğer destek olmazsa pek çok kulüp kapanabilir veya faaliyetlerini sonlandırabilir. Böyle olunca futbolcular futbol sahası yerine başka alanlara yönelmek zorunda kalır. İşte en tehlikelisi de budur. “şeklinde konuştu.HAber Erol Eftekin.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153