banner171

Konteyner Kentte Yaşam Başladı

Deprem felaketinin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine afetzedelerin geçici olarak barınmalarını sağlamak üzere konteyner kent kurdu. Çocuk parkı, kreş, mescit, spor alanları, sağlık merkezi, yemekhane gibi birçok fonksiyonun bulunduğu yaşam merkezine afetzedeler yerleşmeye başladı.

Konteyner Kentte Yaşam Başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ilk gününden bu yana yardım faaliyetleri, sosyal ihtiyaçların karşılanması, sıcak yemek ikramları ve temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürüyor. Bu kapsamda afetzedelere geçici barınma imkanı sağlamak üzere kolları sıvayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 225 konteynerden oluşan yaşam alanının kurulumunu tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’nde kurulan konteynerler, 2 odadan oluşuyor ve içerisinde mutfak, banyo ve lavabo gibi fonksiyonlar yer alıyor.

YAŞAM MERKEZİNDE TÜM İHTİYAÇLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Afetzedelerin birçok ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan yaşam merkezinde; sosyal alanlar, spor alanları, çocuk parkı, kreş, mescit, misafirhane, sağlık merkezi, çamaşırhane, yemekhane gibi olanaklar bulunuyor. 225 aileye sıcak bir ortamda, güvenli yaşam imkanı sunacak olan tam donanımlı konteyner kentin, bölgede kalıcı konutlar inşa edilene kadar hayatın normalleşmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

“SOSYAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURDUK”

Deprem bölgesinde hayatın normalleşmeye başladığını söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Kahramanmaraş, adım adım normalleşmeye doğru gidiyor. Herkes normalleşme ile ilgili gayret içinde, yaralar sarılıyor ve biz de hep birlikte bu sürece destek vermeye gayret ediyoruz. Hükümetimiz, kalıcı konutların inşası için yoğun bir şekilde kısa ve uzun vadeli çalışmalarını yaptı, temeller atıldı. Konutlar tamamlanıncaya kadar, vatandaşımıza geçici barınma imkanı sunmak, hayatın devamlığını sağlamak için burada sosyal yaşam alanları oluşturduk. Ramazan ayında da burada iftar programlarımız ve çeşitli etkinliklerimiz olacak. Yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİR EVDE NE OLMASI GEREKİYORSA HER ŞEYİ DÜŞÜNMÜŞLER”

Ailesiyle birlikte konteyner kente yerleşen afetzede Hatice Kaya, “Önce devletimizden, sonra da Gaziosmanpaşa Belediyesinden, Sayın Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta’dan, bütün emeği geçen herkesten Rabbim bin kere razı olsun. Gıdamızı, temizlik malzememizi, tabak, çanak, bir evde ne olması gerekiyorsa her şeyi düşünmüşler. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Konteyner kenti beğendiğini ifade eden Cemal Özsoy ise, “Çadır kentten geldik. Evimiz çok ağır hasarlı. 45 gündür çadırda kalıyorduk. Bugün buraya geldik ve güzel bulduk, daha konforlu ve güzel. Yardım gönderen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153