banner171

MURAT KURUM: "HASAN TAHSİN USTA BAŞKANIMIZLA EL ELE VERİP GAZİOSMANPAŞA'YI DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ"

MURAT KURUM: "HASAN TAHSİN USTA BAŞKANIMIZLA EL ELE VERİP GAZİOSMANPAŞA'YI DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ"

MURAT KURUM: "HASAN TAHSİN USTA BAŞKANIMIZLA EL ELE VERİP GAZİOSMANPAŞA'YI DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ"

Gaziosmanpaşa'da konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, mevcut İBB yönetimini eleştirerek, "İstanbul'un 39 ilçesinde bitirdikleri konut sayısı bizim Gaziosmanpaşa'daki sayımıza ulaşamadı" dedi. Kurum, "Gaziosmanpaşa'nın ne ihtiyacı varsa yanlarında olacağım. Hasan Tahsin Usta Başkanımızla el ele verip, güzel Gaziosmanpaşa'yı daha güzel hale getireceğiz" diye konuştu.

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Kura Çekim Töreni'ne katıldı. Gaziosmanpaşa Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törene Kurum'un yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Milletvekilleri Adem Yıldırım, Derya Ayaydın, Hasan Turan, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, teşkilat üyeleri ve kentsel dönüşümde hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kurum, 6 Şubat depremlerinin acısını gidermek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Depremin etkilediği tüm şehirlerde ilk yuvaları teslim ettiklerini anlatan Kurum, evine kavuşmayan tek bir afetzede kalmayana dek çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kurum, Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını aktararak, "Gaziosmanpaşa'da ulaştığımız sayıya mevcut İBB yönetimi İstanbul'un tamamında ulaşamadı. İstanbul'un 39 ilçesinde bitirdikleri konut sayısı bizim Gaziosmanpaşa'daki sayımıza ulaşamadı. Milletimize verdikleri sözleri yerine getiremediler. Biz, 'eser siyaseti' diyoruz ve demeye devam edeceğiz. İstiyoruz ki anne babalarımız, evlatlarımız başlarını yastığa huzurla koysun" diye konuştu.

KURUM: "İSTANBUL'UMUZDA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEMİŞ RİSKLİ YAPI BIRAKMAMAKTA KARARLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012'de başlattığı "Türkiye'nin Büyük Dönüşüm Hareketi"nin neticesi olarak güçlü bir dönüşüm iradesi gösterdiklerini belirten Kurum, "Bakanlığımızla, ilçe belediyelerimizle, İstanbul'umuzun dört bir yanında, her bir mahallesinde ve sokağında gece-gündüz demeden çalışıyor, şehrimizi depreme hazırlıyoruz. Yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm ilkelerimize hep sadık kalıyoruz. Bu sadakatin verdiği sonuç ortada. İstanbul'da 2012'den bu yana, özel sektörümüzü de teşvik ederek 800 bini aşkın konutumuzun dönüşümünü tamamladık. İstanbul'umuzda kentsel dönüşüme girmemiş, sağlıksız, riskli yapı bırakmamakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

KURUM: "1 NİSAN İTİBARIYLA 650 BİN YENİ KONUTUN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ"

Gaziosmanpaşa'da yeni konut ve dükkanların temellerini atmanın, kuralarını çekmenin heyecanını yaşadıklarını anlatan Kurum, yerinde dönüşümle insanların mahallelerinde komşularıyla yaşamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kurum, İstanbul'u koruyup, daima üreten, inşa ve ihya eden tarafta olacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Hamdolsun gittiğimiz her ilçede yeni bir temeli, yeni bir açılışı yapıyor, milletimizin geleceği için yeni müjdelerimizi veriyoruz. İnşallah 1 Nisan sabahı itibarıyla da 650 bin yeni konutun, 100 bin sosyal konutun inşasına hızla başlayacağız. 'Sadece İstanbul.' diyeceğiz. Bizi hep sokakta, kentsel dönüşüm şantiyesinde, Gaziosmanpaşa'daki metro şantiyesinde göreceksiniz. 16 milyonun kardeşi olmaya, evladı olmaya talibim. Gaziosmanpaşa'nın ne ihtiyacı varsa yanlarında olacağım. Nasıl daha önce yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini tamamladıysak, bundan sonra da Hasan Tahsin Usta Başkanımızla el ele verip güzel Gaziosmanpaşa'yı daha güzel hale getireceğiz"

USTA: "2024 YIL SONUNA KADAR 15 BİN KONUTA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, "Bugüne kadar başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Sayın Murat Kurum Bakanımızın çok büyük destekleriyle bugüne kadar 10 binin üzerinde konutu hak sahipleriyle buluşturduk. Bu zamana kadar bize her türlü desteği sağlayan, her zaman yanımızda olan, kentsel dönüşüm deyince Gaziosmanpaşa'nın arkasında duran Sayın Murat Kurum'a Gaziosmanpaşalılar adına sonsuz teşekkürler etmek istiyorum. Türkiye'nin yerinde, en büyük kentsel dönüşümünü Gaziosmanpaşa ilçemize kazandırdık. Bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da 10 bin 359 konutu hak sahipleriyle buluşturduk. İnşallah 2024 yıl sonunda bu sayıyı 15 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yenidoğan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sahasına canlı bağlanılarak dualar eşliğinde projenin temeli atıldı. Daha sonra Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kura çekimi gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2024, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153