banner171

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Kabri Başında Anıldı

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Kabri Başında Anıldı

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Kabri Başında Anıldı

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, vefatının 123’üncü yıl dönümünde Fatih Camii Haziresinde bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Osmanlı tarihinin önde gelen komutanlarından olan ve Plevne‘de verdiği destansı mücadeleyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa, vefatının 123'üncü yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği törende anıldı. Anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Gaziosmanpaşa İlçe Müftüsü Paşa Bektaş, Gazi Osman Paşa’nın kabri başında dua okudu. Anma törenine, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Plevne Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Törenden sonra Başkan Usta ve beraberindekiler, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kabrini ziyaret etti.

Törende konuşan Başkan Usta, “Amansız bir mücadeleyle vatanı uğruna, değerleri uğruna, bayrağı uğruna, bir muharebede direnen ve ülkesini asla teslim etmeyen bir komutanı burada yâd ediyoruz. Aslında komutandan öte büyük bir kahramanın, tarihe ismini yazdıran ve o isimle birlikte bugüne kadar aralıksız anılan çok değerli bir kahramanın ölüm yıl dönümünde birlikteyiz. Biz de Gaziosmanpaşa ilçesi olarak böyle büyük bir insanın ismiyle anılmış olmanın onuru ve gururuyla bu sorumluluğu geleceğe yansıtmaya çalışıyoruz. Tarihi, kültürü güçlü olan milletler güçlü olur. Tarihine sahip çıkan geleceği kendisi planlar, gelecekle ilgili hayallerini ortaya koyar. Tarihini hiçe sayan milletler de aslında gelecekle ilgili hayal kuramazlar” dedi.

Öte yandan Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Plevne Salonu’nda da Gazi Osman Paşa anısına program düzenlendi. İlçede eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları sahne etkinlikleri ve tiyatro oyunu davetlilerden büyük alkış aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153