banner171

Sarıgöl’de 863 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Sarıgöl’de 863 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Sarıgöl’de 863 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Gaziosmanpaşa’da start alacak olan Sarıgöl Mahallesi 12C Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 863 konut, 28 dükkan ve 1003 araçlık otopark alanı inşa edilecek. Proje; okulu, camisi, basketbol sahaları ve çocuk parkları ile her türlü sosyal imkanı bünyesinde bulunduracak.

Gaziosmanpaşa’da bir kentsel dönüşüm projesi daha hayata geçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Sarıgöl Mahallesi 12C Bölgesi olarak belirlenen alandaki riskli yapılar, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak, depreme dayanıklı ve güvenli şekilde yeniden inşa edilecek.

“MAHALLEMİZİ ŞEHİR KÜLTÜRÜNE SAHİP BİR YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ”

Bölgede incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “12C bölgemiz deprem açısından tehdit oluşturan, donatıların yetersiz olduğu, köhneleşmiş bir bölge. Burada oturan hak sahiplerimizle hızlı bir şekilde uzlaşma zemini oluşturarak, bu bölgede inşaatların başlamasını ve ilçemize yeni bir cazibe merkezi olarak kazandırmak istiyoruz. Bu mahallemizi daha konforlu, donatıları, otoparkı olan, birçok anlamda şehir kültürüne sahip bir yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz” dedi.

OKULU, CAMİSİ, SPOR ALANLARI VE PARKLARI İLE BÖLGEYE DEĞER KATACAK

863 konutun ve 28 dükkanın inşa edileceği projede; 879 adet kapalı, 124 adet açık olmak üzere toplam 1003 araçlık otopark alanı oluşturulacak. Her türlü sosyal imkanın yer alacağı projede, 4600 m² okul, 850 m² cami, 2 adet basketbol sahası, 4 adet çocuk parkı yer alacak. Proje ile bölgeye 6500 m² yeşil alan kazandırılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153