banner171

Serkan Acar,Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret etti.

Ak Parti Gaziosmanapaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret etti.

Serkan Acar,Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret etti.
 Ak Parti Gaziosmanapaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret etti.

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gururlandıran başarı

İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda, Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretimi tamamlandı. Üretilen bu makineyle günde yaklaşık 100 bin maskenin seri imalatı yapılabiliyor.
 
"Günlük üretim kapasitesi ise 100 bin adettir"

Ultrasonik ses dalgaları ile kumaşların birbirine yapıştırıldığını söyleyen Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfem Yenenlibağ, "Ultrasonik 3 Boyutlu Cerrahi Maske Üretim Makinesi, saate 7 bin 200 adet maske yapabiliyor. Makinanın günlük üretim kapasitesi ise 100 bin adettir. Tüm insanlığa faydalı olmak adına maske üretimini biz meslek liselerimizde yapmak istedik. Talepler doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımıza maskelerimizi gönderiyoruz. Ürettiğimiz cerrahi maskelerimiz de kumaşlarımızın ultrasonik titreşimleri ile yapıştırıyoruz. Makine kendisi burun telini alıyor ve üretimi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.


İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan imalathaneyi Ak Parti Gaziosmanapaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, gezerek incelemelerde bulundu. 

Üretim ile ilgili bilgi alan Acar, elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Koronavirüs önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitesi harekete geçirilirken, temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çeşitli ürünlerin seri üretimine geçilmesi ve bu çalışmanın ilk bizim ilçe okullarımızda başlamışının haklı gururunu yaşıyoruz…

Meslek lisesinde yapılan üretim ile gurur duyduğunu belirten Serkan Acar, "Öğretmenlerimiz zorda kalmanın ihtiyaç durumunda nelerin yapılabileceğinin bir ürününü ortaya koydular. Öğretmenlerin fedakarca çalışmalarının her türlü takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Acar, Pandemi döneminde yoğun çalışma sarf eden Gaziosmanpaşa Kaymakamımız Numan HatipOğlu, İlçe Emniyet müdürümüz Bülent Çelik’e teşekkür ederiz.



Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153