banner171

Başbakan'dan bedelli açıklaması

Başbakan Erdoğan, bedelli askerliğin hükümetin gündeminde olmadığını söyleyerek "Genelkurmay olumsuz bakıyor" dedi.

Başbakan'dan bedelli açıklaması
 AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlik konusunda verdiği teklifle ilgili değerlendirmesi sorulması üzerine, şunları kaydetti:
"Çok uçuk. Bir defa CHP kendisine göre bir yarışın içerisine girmek istiyor. Bu işle ilgili olarak bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda ne diyor,
Türk Silahlı Kuvvetlerinin kanaati nedir, ihtiyaç nedir, ne değildir? Biz herşeyimizi Türk Silahlı Kuvvetleri ile olgunlaştırarak yapıyoruz, kanaatlerini alıyoruz.

Ondan sonra biz eğer bir değişiklik gerekiyorsa onları da yapıyoruz, ona göre bir tasarı haline getiriyoruz. 6 ay yarışa giriyoruz. Bunlar hep siyasi yaklaşımlardır. Yani bu oy beklentisi başka bir şey değil. İkinci bir adım da 12 ay bir yedek subaylık konusu. O zaten değişecek. Biz ne yaptık? 16 ayı 12'ye çektik. Yedek subay da, er, erbaş da 12 ay olarak yapacak. Ama bedelli askerliğe gelince, şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bedelli askerlik noktasında olumlu bir yaklaşımı söz konusu değildir. Dolayısıyla programımızda şu anda bizim bedelli askerlik yok."

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153