banner171

DAEŞ lideri Bağdadi öldürüldü iddiası

ABD'li bir yetkili DAEŞ terör örgütü lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye yönelik bir operasyon düzenlendiğini duyurdu. ABD menşeili Newsweek internet sitesi ise haberinde Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu. ABD basınında operasyona ait olduğu iddia edilen görüntüler yer aldı.

DAEŞ lideri Bağdadi öldürüldü iddiası
 Reuters haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili Amerikan Kuvvetleri'nin Ebu Bekir el Bağdadi'ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak operasyonun yeri ve detaylarını açıklamadı.
Newsweek Dergisi'nin internet sitesine konuşan ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Amerikan helikopterlerinin İdlib'in kuzey doğusunda uçtuğunu ve özel bir operasyon yaptığını söyledi. Ancak hedefteki ismin kim olduğuyla ilgili bilgi vermedi. Yine newsweek'e konuşan bir başka Amerikalı askeri yetkili ise operasyonu doğruladı ve Bağdadi'nin operasyon sonucunda öldürüldüğünü ifade etti.

Haberde ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un öldürülen kişinin çok yüksek ihtimalle Bağdadi olduğunu ancak bunun henüz doğrulanmadığını Beyaz Saray'a ilettiği kaydedildi. 

TRUMP: BÜYÜK BİR ŞEY OLDU

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan 'kısa süre önce çok büyük bir şey oldu' mesajını paylaştı. Ancak Trump detay vermedi. Beyaz Saray'dan ise Trump'ın bugün Türkiye saatiyle 16.00'da çok önemli bir açıklama yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153