banner171

Ekrem Dumanlı'nın istifasının arkasında ne var?

Ekrem Dumanlı'nın Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etmesi, akıllara geçtiğimiz hafta kaçan FETÖ elemanları için kullandığı 'hicret ettiler' şeklindeki skandal ifadeyi getirdi. Star yazarı Cem Küçük de Dumanlı'nın kaçma planları yaptığını yazmıştı.

Ekrem Dumanlı'nın istifasının arkasında ne var?
 FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı bugün istifa ettiğini açıkladı. Dumanlı, yeterince verimli olamadığını belirterek, sağlık problemlerinin de bu kararı almasında etkili olduğunu ifade etti.

Dumanlı, istifasının sebebi olarak söz konusu gerekçeleri zikretse de, bu istifanın altında bazı başka sebeplerin olma ihtimali dikkat çekiyor. 

CEM KÜÇÜK "EKREM DUMANLI KAÇMA HAZIRLIĞI YAPIYOR" DEMİŞTİ

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, 12 Ağustos 2015 günü, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçmasının ardından yazdığı yazıda Ekrem Dumanlı'nın da kaçma hazırlıkları yaptığını belirtmişti. 

Kaçma planı yapanların tamamen Pensilvanya'nın talimatıyla adım attıklarını, kimin nereye kaçacağının oradan gelen emirlerle organize edildiğini ifade eden Cem Küçük, Dumanlı'yla ilgili de şunları yazmıştı:

"...her ne kadar Tahşiye kumpasından dolayı hakkında yurtdışı çıkış yasağı olsa da Ekrem Dumanlı da kaçma planları yapıyor. Bodrum gibi yerlerden Atina’ya kaçmak en fazla 500 dolara patlar. Üstelik FETÖ gibi her türlü belgeyi dijital ortamdan üretebilen çete sahte pasaport bile yapabilir. O yüzden baştan Ekrem Dumanlı olmak üzere kaçma ihtimali güçlü FETÖ’cüler hakkında gerekli tedbirler alınmalı.  Yoksa çok geç kalınabilir"

EKREM DUMANLI KAÇIŞIN ZEMİNİNİ Mİ HAZIRLADI?

Öte yandan, Dumanlı geçtiğimiz haftaki köşe yazısında (28 Eylül 2015) yurtdışına kaçan FETÖ elemanları için "hicret ettiler" şeklinde skandal bir ifade kullanmıştı.

Ekrem Dumanlı o yazıda "Zulüm varsa hicret de vardır. Bakıyorum da hicret etmek zorunda kalanların üzerinde tepiniyorsunuz çılgınca" demişti. 

Daha önce Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yla birlikte Tahşiye soruşturması kapsamında gözaltına alınan Dumanlı, bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Karaca ise tutuklanmıştı.

Dumanlı'nın Tahşiye davası ve diğer davalardan yargılanan FETÖ elemanları için "hicret ettiler" ifadesini kullanması, 1 hafta sonra ise istifa etmesi "kaçışın zeminini mi hazırladı" sorusunu akıllara getirdi. 
Star

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153