banner171

Erdoğan'a Suikast Planının Perde Arkası

Başbakan Erdoğan'ın 24 Mayıs'taki miting öncesi Nusaybin-Cizre karayolunda ihbar üzerine bulunan bombaya jammer kalkanını aşmak için 5.5 km'lik kablo döşenmiş.

Erdoğan'a Suikast Planının Perde Arkası

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta gerçekleştirdiği Şırnak mitingi öncesinde, Nusaybin Cizre karayolunun 36. kilometresinde etkisiz hale getirilen bombaya ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı.

Bir korucunun ihbarı sonucunda ortaya çıkan bombanın Jammer kalkanından etkilenmemesi için yola 5.5 kilometrelik kablo döşendiği tespit edildi.

Süt güğümlerine konulduğu belirlenen bombaların etkisinin artması için de güğümlerin ağız kısımlarının içe doğru büküldüğü saptandı.

ERDOĞAN BİRÇOK SUİKAST TEHDİTİNE MARUZ KALDI

Başbakan Erdoğan seçim çalışmalarında birçok suikast tehdidine maruz kaldı. En ciddisi ise 24 Mayıs günü gerçekleşen Şırnak mitingi öncesinde yaşandı. Başbakan'ın güzergahına konulan bomba büyük bir faciaya ramak kala jandarma ekiplerince etkisiz hale getirildi. Nusaybin Cizre karayolunun 36. kilometresine konulan bombanın tespitine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Bombayı bölgede devriye gezen bir korucunun jandarmaya ihbar ettiği öğrenildi. Korucunun ihbarı üzerine Şırnak Jandarma Komutanlığı Bomba İmha ekibi patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

SÜT GÜĞÜMÜNDE
Bombanın kriminal incelemesi Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuarlarında tamamlandı. Patlayıcının 15 kilogramlık süt güğümleri içine gizlendiği anlaşıldı. Süt güğümlerinin ağız kısımlarının da içe doğru bükülerek patlamanın gücünün arttırılmak istendiği tespit edildi. Üç süt güğümü içine toplam 45 kilogram amonyum nitrat ve 1.5 kilogram da A4 plastik patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Başbakan'ı hedef alan düzeneğin kablolu bir uzaktan kumandası olduğu saptandı. Bombayı yerleştirenlerin, Başbakanın konvoyunda bulunan jammerdan etkilenmeden patlatmak için uzaktan kumandaya 5.5 kilometre uzunluğunda kablo çektiği belirlendi. 100'er metrelik kabloların birleştirilerek uzatıldığı 5.5 kilometrelik kablo jandarma kriminal ekiplerince toplandı.

KUŞKULU BULUNDU
Terörle Mücadele ekipleri PKK terör örgütünün patlayıcı düzeneklerinde jammer cihazından etkilenmemesi amacıyla en fazla 75 metrelik kablolar kullandığına dikkat çekiyor. Ekipler açık alanda kimse görmeden Başbakan'ın güzergahına 5.5 kilometre kablo döşenmesini kuşkulu buldu. 5.5 kilometrelik mesafe için 55 makara kabloya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Makaraların taşınması ve kablonun döşenmesi için 8-10 kişiye ihtiyaç var. Çevrede kimse görmeden bu kadar kablonun döşenmesi kuşkulu" değerlendirmesinde bulundu. Jandarma ve polis ekiplerinin bölgede yaşanan bu olayı çözmek için çalıştığı ve en küçük ipucunun değerlendirildiği öğrenildi. Şırnak mitingi öncesinde olayın ortaya çıkarılmasından sonra Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel, bölge komutanlarına çok hassas bir uyarı gönderdi. Kastamonu'da bir polisin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırı sonrasında çeşitli kesimlerin "jandarma gerekli önlemi almadı" suçlamasıyla hedef haline getirilmek istenen Org. Özel'in Başbakan Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi parti liderlerinin yurt içi programları için özel bir koruma stratejisi uyguladığı belirtildi.

Sabah
 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153