banner171

Etiket değil meziyet önemli

Birçok şarkıcı, darbukacı, artis, topçu ve popçu milletveli olabilmek için çaba sarfetti ama hepsi “çizik” yedi.

Etiket değil meziyet önemli

24. Milletvekili aday adaylığına yapılan başvurular oldukça şaşırtıcıydı. Klarnetçi, davulcu, zurnacı, “artiz”, topçu ve popçu adaylar sıraya girdi. 

Bu isimlerin bir bölümünün dahi TBMM’ye girmesi, Meclisin ciddiyetine ve saygınlığına büyük bir darbe vuracaktı. A
ncak parti başkanları gerekli sağduyuyu gösterdiler ve Milletin en büyük ve sarsılmaz güvenilir kurumu olan Meclis’in seviyesini koruyarak bu şahıslara listelerinde yer vermediler.

Parti liderleri şu mesajı verdiler: Popüler etiket değil, kalite ve seviye önemli

Çeşitli partilerden aday adayı olan renkli isimler hüsrana uğradı. Partiler 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde tanınmış isimlerin çoğuna şans vermedi.

CHP’den aday adayı olan Peker Açıkalın ve Aylin Kotil gibi birçok isim partide liste dışı kaldı. AKP’den aday adayı olan Balık Ayhan, İbrahim Tatlıses, Aynur Aydan ve Kaan Girgin gibi isimler de milletvekili aday listelerinde kendilerine yer bulamadı.
İşte detaylar:

Oyuncu Peker Açıkalın İzmir’den, Başbakan’ın tepki gösterdiği çiftçi olarak gündeme gelen Mustafa Kemal Öncel Mersin’den, Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, Sanatçı Ali Rıza Binboğa, gazeteci Ahu Özyurt İstanbul’dan, CHP listesine girmek için başvuruda bulunmuştu. Ünlü isimlerden hiçbiri listede kendine yer bulamadı. Ayrıca Bursa'dan Milletvekili aday adayı olan Gökkuşağı Derneği kurucularından travesti Öykü Özen de listede yer almayan isimlerdendi.

CHP’ye başvuran ünlülerden Selçuk Dereli ve Tolga Çandar ise listede yer aldı. Tolga Çandar Muğla’dan CHP’nin 1. sıra adayı olurken, Selçuk Dereli Mersin’de 7. sırada, Sabahat Akkiraz ise İstanbul 3. bölgeden 6. sırada listede yer aldı.

AKP’de ünlü isimlerin rağbet ettiği partilerden biriydi. Aday adaylarının en renkli isimlerinden Müzisyen Balık Ayhan, sanatçı Aynur Aydan, Sanatçı Metin Şentürk, yönetmen Mesut Uçakan İstanbul, Kaan Girgin ve Yasemin Kumral Şimsek İzmir listesinde yer almak için yarıştı. İbrahim Tatlıses’in ise Şanlıurfa veya İstanbul’dan aday olacağı konuşuluyordu. Ancak listede bu isimlerden hiçbiri yer alamadı. Listede adını göremeyen İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa'dan bağımsız aday olacağını açıkladı.

AKP’nin ünlü adayları ise Gaziantep’ten 3. Sırada aday gösterilen Gazeteci Şamil Tayyar, İstanbul 3. Bölge 4. Sıradan aday olan Hakan Şükür oldu.

MHP’den aday adayı Sanatçı İlham Gencer listede yer almazken, Saffet Sancaklı ise İstanbul 2. Bölge listesinde 5. Sırada yer alarak partinin adayları arasında yer aldı.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153