banner171

Erdoğan CHP'yi Dokunulmazlıkla Vurdu

Başbakan Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz sanıklarını aday gösteren CHP ve MHP'yi dokunulmazlıkla vurdu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Erdoğan CHP'yi Dokunulmazlıkla Vurdu

Erdoğan, CHP'nin Ergenekon sanıklarını aday listesine koymasını eleştirerek, "Dokunulmazlık kaldırılsın, bu kadar konuştular, şimdi dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği o da ortada. Ergenekondu, Balyoz davasıydı devam eden bir süreç içerisinde 'atılan bu adım manidardır' diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin Ergenekon sanıkları, BDP'nin KCK sanıklarını aday göstermelerini eleştirerek, "Dokunulmazlık kaldırılsın, bu kadar konuştular, şimdi dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği o da ortada" dedi.
Erdoğan, Fransa'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, "Başta BDP olmak üzere diğer partilerde çeşitli davalarda tutuklu isimler aday gösterildi. BDP'de KCK var, CHP'de Balbay ismi, MHP'de Engin Alan... Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

RENKLİ KAMPANYA

"Burada benim değerlendirmemden çok milletim nasıl değerlendirecek ben bunu çok merak ediyorum. Şu anda bu insanlar hangi davadan tutuklu ortada. Dokunulmazlık için bu kadar konuşan CHP'nin tavrı, BDP'nin tavrı ortada. 'Dokunulmazlık kaldırılsın' bu kadar konuştular, şimdi dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği o da ortada. Acaba Ergenekondu, Balyoz davasıydı bunlarla ilgili olarak devam eden bir süreç içerisinde 'atılan bu adım manidardır' diye düşünüyorum. Herhalde seçim kampanyası boyunca seçim kampanyasına katılmadan, daha önce BDP'de zaten bundan önce yaşanmış olan örnekler de var. Bu tür örnekleri şu anda CHP'nin ve MHP'nin yaşıyor olması da ilginçtir. Herhalde 'renkli bir kampanya olacak' diye düşünüyorum."

ORAYA KOYANA SORUN
Erdoğan, bir gazetecinin, kendisinin aday olduğu İstanbul 1. bölge 1. sıraya MHP'den Balyoz Davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın aday gösterilmesini hatırlatarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Onu oraya koyanlara sorun" karşılığını verdi.

Erdoğan YGS ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı'nın yaptığı açıklamalardan tatmin olduklarını belirterek, eylemleri 'provokasyon' diye niteledi.

Tatlıses'in sanatına saygı duyuyorum

Erdoğan, "İbrahim Tatlıses yönünde de bir beklenti vardı. Bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusu üzerine şunları söyledi: "İbrahim Bey ile ilgili sanatına saygı duyduğum, sevdiğim bir arkadaşımız. Maalesef arzu edilmeyen, istenmeyen bir durum ile karşı karşıya kaldı. Fakat biz 10 kişiden bir kişi seçiyoruz. 6 bine yakın müracaat var. Bu 6 bine yakın müracaatı 550'ye indireceksiniz. Bunun değerlendirmelerini yaparken, bizim ne durumda olduğumuzu takdir edin. Kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık. Bu değerlendirme esnasında da siyasi ve hukuki işlerden sorumlu genel başkan yardımcım kendileri aradı ve evladına bu dönem bu konuyla ilgili listemize koyamayacağımızı bildirdiler. Durumun özeti bu."

Türkeş'in evladı İstanbul adayımız

Erdoğan, kamuoyunda dillendirilen Aydın Menderes, Ramiz Ongun gibi isimlerden neden vazgeçildiği yönündeki soruya, şu cevabı verdi: "Bunu vazgeçmek olarak değerlendirmeyelim. Bu konuyla ilgili olarak ben şimdi detaylarına girmeden şahsen bizim listemizin içerisinde buna benzer arkadaşlarımız var ama şudur, şudur diye dememe gerek yok herhalde. Mesela biri merhum Alparslan Türkeş'in oğlu. Şu anda bizim İstanbul'dan adayımız. Aynı şekilde Manisa'da Selçuk Özdağ yine adayımız. Bunlar, geçmişte bu söylediğiniz şekilde bu kesimde olmanın ötesinde Merhum Alparslan Türkeş'in artık kendi evladı şu anda hamdolsun bizim kendi listemizde ama bir diğer evladı da MHP'de. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor, demek ki AK Parti'nin kucaklayıcılık anlayışı çok daha farklı. Herhangi bir ön kabul yok ama bizim tek ön kabulümüz var, çizgimiz; ilkeliyiz, ilkeli devam edeceğiz."

Selma Hanım'dan farklı şekilde istifade edeceğiz


Selma Aliye Kavaf'ın aday gösterilmemesi ile ilgili olarak Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: "İlla buna bir gerekçe aramak veya açıklamak bu da şart değil ama bazı gerekçeler vardır ki bunlar genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan gerekçelerdir ama biz Selma Hanım'dan gerek kadın kollarımız başkanlığında, gerekse bakanlık döneminde istifade ettiğimiz bir arkadaşımızdır. Bu dönemde böyle bir takdir gerekti, böyle bir takdir yaptık. Bundan sonra ki süreçte de kendisinden çok daha farklı bir şekilde istifade edeceğiz. İnanıyorum ki o da bunu anlayışla karşıla yacaktır." Erdoğan adaylık listesiyle ilgili olarak da, geçen seçimde de 150'yi aşkın değişiklik yaptıklarını, bunun sadece Doğu, Güneydoğu'yu hedefleyen bir şey olmadığını söyledi. Erdoğan, "Olaya böyle bakarsanız orada bir yanılma olur. Ülkemizin genelini kapsayan bir değerlendirmedir ve bu kişisel bir yaklaşım tarzı değildir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153