banner171

Erdoğan Sarkozy'i çılgına çevirecek

Fransa'da gurbetçilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e 'harami' diye seslendi

Erdoğan Sarkozy'i çılgına çevirecek

Seçim mitinglerini Fransa'da başlatan ve burada yaşayan Türklere seslenen Başbakan'ın hedefinde Sarkozy vardı.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'daki seçimler için ilk mitingini Strasbourg'daki Türk vatandaşlarına hitap ederek yaptı. Binlerce Türkün katıldığı buluşmada Başbakan  Erdoğan'ın hedefinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy vardı.

Sarkozy'yi isim vermeden hedef alan Başbakan , Libya politikasını eleştirerek "Bizim tavrımız birileri gibi ganimet önünde harami tavrı değildir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, Kafkasya ve Balkanlar'da rol kapma yarışında değiliz, çıkar peşinde hiç değiliz. Bizim tavrımız birileri gibi 'ganimet önünde harami tavrı' değildir. Tam tersine bizim tavrımız taşıdığı büyük misyonun farkında büyük ve sorumlu devlet tavrıdır.

Biz Libya'ya baktığında yer altı zenginliklerini, petrol kuyularını, madenleri görenlerden değiliz. Biz Libya'ya baktığımızda ortak bir tarih, ortak bir medeniyet görüyoruz. Orada kardeşlerimizi görüyoruz. İnsan olmanın gerektirdiği neyse biz onu görüyor ve ona göre tavır belirliyoruz. Biz Libya'nın yeni bir Irak, yeni bir Afganistan olmasını istemiyoruz.

Biz Libya'nın toprak bütünlüğü adına, Libya'nın selameti adına orada barış ve huzur ve dayanışma arzuluyoruz. Libya'da, Kuzey Afrika'da rol kapmaya çalışanlar, şahsi hırsları için, yaklaşan seçimler için, bölgenin kaderi ile oynayanlar tarih karşısında sorumlu olurlar. Libya hiçbir ülkenin çıkar arenası olamaz. Libya Libyalılarındır. Yemen Yemenlilerindir. Bahreyn Bahreylilerindir. Cezayir Cezayirlilerindir. Fas Faslılarındır. Irak Iraklılarındır. Kimse buralar üzerinde tasarrufta bulunmasın.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153